Kézilabda: Vranjest menesztette a Veszprém – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.01. 14:40
null
Vranjesnek eddig tartott a veszprémi kaland (Fotó: Tumbász Hédi)
A gyengébb eredmények miatt a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata menesztette Ljubomir Vranjes edzőt. Az edzéseket az új vezetőedző érkezéséig Gulyás István tartja.

 

 

MÉG NEM TUDNI, MI LESZ VRANJES SORSA A VÁLOGATOTTNÁL

Novák András, az MKSZ főtitkára: „Válogatottunk készül a jövő januári világbajnokságra, amely a tokiói olimpiai kvalifikáció szempontjából is kulcsfontosságú, de természetesen önmagában is az. A sorsolásunk kedvezőnek mondható, a csapatunk erős, a tét óriási. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a magyar válogatott a lehető legjobb esélyekkel vágjon neki a világbajnokságnak. Hogy ez ebben a konkrét ügyben és helyzetben mit jelent, arról e pillanatban még semmi végérvényeset nem mondhatunk, mert az előállt szituáció számunkra is új és váratlan. Konzultálunk az érintettekkel, elsősorban magával a szövetségi kapitánnyal, majd a Veszprém válogatott kulcsjátékosaival, mindenkivel, akinek a véleménye, értékelése közelebb vihet minket a helyzet optimális kezeléséhez.”

„A mai napon a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, Dr. Csík Zoltán felmentette a munkavégzés alól a Telekom Veszprém csapatának vezetőedzőjét, Ljubomir Vranjest, és segédedzőjét, Björn Sätherströmöt. A két svéd szakember 2017 nyarán vette át a magyar rekordbajnok együttes irányítását, vezetésükkel az „Építők” 2018 tavaszán megszerezte a 27. Magyar Kupa-győzelmét. Az edzői stábbal együtt Eklemovics Nikola sportigazgató is távozik a klubtól. Ezúton is köszönjük mindhármuknak az áldozatos munkát és mindazt, amit klubunkért tettek. Sok sikert kívánunk nekik a jövőben! Az edzéseket az új vezetőedző érkezéséig Gulyás István tartja” – olvasható a klub hivatalos honlapján.

Ljubomir Vranjes 1973. október 3-án született Göteborgban. Játékosként a Redbergslids IK (1989–1999), a BM Granollers (1999–2001), a HSG Nordhorn-Lingen (2001–2006) és az SG Flensburg-Handewitt (2006–2009) csapatában szerepelt, irányító poszton. Ez idő alatt ötször volt svéd bajnok és háromszor svéd kupagyőztes.

Svédország válogatottjában 164 alkalommal lépett pályára, nyert világbajnokságot (1999), háromszor Európa-bajnokságot (1998, 2000, 2002) és egyszer olimpiai ezüstérmet (2000). Vezetőedzőként 2010-től az SG Flensburg-Handewitt csapatát vezette, amellyel 2012-ben megnyerte a KEK-et, 2013-ban a német Szuperkupát, 2014-ben a Bajnokok Ligáját, 2015-ben pedig a Német Kupát. 2013-ban szerb szövetségi kapitány is volt. 2014-ben az év edzője lett az IHF-nél.

2017 nyarán vette át a Telekom Veszprém és a magyar férfiválogatott irányítását, de első idényére nem lehetett büszke. Klubjával a legjobb nyolc közé sem jutott be a Bajnokok Ligájában, a bajnokságban pedig csak a második lett a Mol-Pick Szeged mögött.

A válogatottal a januári, horvátországi Európa-bajnokságon három vereséggel már a csoportkörből kiesett.

A nyáron aztán javított, és a válogatott a szlovénok elleni vb-selejtezőt összesítésben egy góllal megnyerte, ezzel kijutott a 2019-es világbajnokságra.

A 2018–2019-es idényben a kötelező NB I-es győzelmek mellett a Bajnokok Ligájában jöttek a pofonok: a lengyel Kielcét nehezen, 29–27-re még sikerült legyőzni, de aztán előbb Barcelonában (28–31), majd szombaton otthon a Vardar Szkopjétől is kikapott a veszprémi csapat (25–27).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik