NAGY PÉTER, PUSZTAI VIOLA 2020.03.04 10:28 Frissítve: 2020.03.04 10:33

Kézilabda: „Technikailag senki sem üti meg a Fradi szintjét”

Mint ahogy arról a felvételek tanúskodnak, nem olyan egyszerű játék a kézilabda, ahogyan azt Jay Cutler korábbi NFL-játékos elképzeli. Erről mesélhetnek majd neki azok az amerikai focisták, akik az elmúlt napokat hazánkban töltötték, kedden pedig részt vettek az FTC-HungaroControl NB I-es férfi kézilabdacsapatával egy közös edzésen. „A kézilabda egyáltalán nem könnyű,
fejleszteni kell hozzá a képességeidet, de egyébként nagyon szórakoztató játék
mondta el tapasztalatait Barkevious Mingo, a Houston Texans vedője. –  Hasonlít-e valamiben az amerikai futballhoz? Inkább a kosárlabdához. Mint látták, úgy is próbáltunk játszani a labdával, de nem igazán működött. Úgyhogy, legfeljebb a pálya hasonló, de tényleg nagyon élveztük.”

Ezzel egyetértett Kenny Moore II, az Indianapolis Colts védője is, aki egyébként elég jól mozgott a pályán ahhoz képest, hogy először fogott kézilabdát a kezébe. 

„A kézilabda nagyszerű játék, egy kicsit olyan, mintha több sportágból gyúrták volna össze. Nem szeretek veszíteni, mindegy, milyen sportról van szó, milyen poszton játszom, mindig nyerni akarok. Igyekeztem ma is a legjobbamat nyújtani a csapatomban, de a teljesítményemről inkább nem beszélnék” mondta nevetve. 

Bohács Sándor, a Ferencváros balszélsője hatalmas NFL-rajongó, így neki duplán is nagy élményt jelentett, hogy együtt edzhetett a liga kiemelkedő játékosaival. Az NSO Tv-nek pedig elárulta, volt-e köztük olyan, akinek a neve szóba jöhetne a Fradinál.

„Technikailag senki sem üti meg a szintet, fizikailag azonban mindannyian. Sok mindent kell még tanulniuk, de nem hinném, hogy a kézilabdával szeretnének foglalkozni.” 

ÍGY KÉZILABDÁZNAK AZ NFL-JÁTÉKOSOK

2022.11.23 18:20:57

Kézilabda nemzetisport.hu

Megvalósult a szegediek célja a Celje ellen és simán nyertek, megszerezve ezzel második győzelmüket a BL-ben.

2022.11.20 15:18:53

Kézilabda nemzetisport.hu

Dánia szinte végig vezetett, de az utolsó percekben a norvégok jobbak voltak, ezzel nyertek.

2022.11.16 14:35:44

Kézilabda nemzetisport.hu

Klujber Katrin megint nagyot játszott, feljavult a kapusteljesítmény, a 11. helyen zártuk a tornát.