Kézilabda: Laurencz László nevét viseli a csepeli új sportcsarnok

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2018.10.11. 10:53
null
(<strong>Fotók</strong>: Gubis Mariann/<a href="https://www.csepel.hu/hireink/sport/item/10379-lenduletben-a-csepeli-sportelet-laurencz-laszlorol-nevezik-el-az-uj-kezilabda-csarnokot" target="_blank">csepel.hu</a>)
Döntött a XXI. kerület önkormányzata és Borbély Lénárd polgármester – a jövő ősszel átadandó csepeli új kézilabdacsarnokot Laurencz Lászlóról, a legendás szövetségi kapitányról nevezik el.

Nagyon mozgalmas sportélete volt hajdan – és néhány sportágban van jelenleg is – Csepelnek, és a munkáskerület vezetői szeretnék, ha ez a jövőben tovább élénkülne. Ennek a tervnek a legfőbb támogatója a csepeli polgármesteri tisztséget 2014 óta betöltő, 37 éves Borbély Lénárd, aki sokat tesz a labdarúgók, a birkózók és a kézilabdázók edzési és versenyzési körülményeinek javításáért. Ennek jegyében Csepelen a közelmúltban már átadtak néhány új létesítményt, míg a birkózók és a kézilabdázók új csarnokának építése a közeljövő tervei között szerepel.

A kézilabdacsarnokról Laurencz Lászlót, a volt női szövetségi kapitányt, a Csepeli Diáksport Egyesület kézilabdázóinak szakmai igazgatóját kérdeztük.

Életem egyik legszebb ajándékát kaptam, amikor a születésnapomon Borbély Lénárd a huszonegyedik kerületi önkormányzat nevében átnyújtotta a szándéknyilatkozatot, hogy a Simon Bolivár sétányra tervezett, a reményeink szerint a jövő ősszel megnyíló sportcsarnok az én nevemet viselje – mondta lapunknak a 84 éves, elnyűhetetlen kézilabda-legenda, akinek az irányításával tíz edző, valamint 250 igazolt, kilencven százalékban helybéli fiatal és felnőtt játszik csepeli színekben. – A létesítményhez a telket az önkormányzat adta, amely egyébként is jelentősen támogatja egyesületünket. Mit szólok ahhoz, hogy a csarnokot rólam nevezik el? Úgy látszik, nem találtak jobbat… Komolyan szólva, óriási megtiszteltetés, mert kevesen vagyunk, akiknek a nevét még életükben – remélem, megérem – sportlétesítmény viseli.”

Az új, lelátóval is ellátott csarnokot a jelenlegi tornaterem mellé építik, amelyben nézők nem férnek el. A tervek szerint folyosó köti majd össze a két létesítményt. Laurencz László azt is elmondta, hogy a kézilabdapálya méretű tornaterem felszereltségével jelenleg is elégedett, ugyanakkor a két létesítménnyel szinte korlátlan lehetőségek nyílnak a játékosok és az edzők előtt – ezért okkal tervezhetik a női és férficsapatok magasabb osztályba kerülését.

Laurencz László nevét viseli a csepeli új sportcsarnok
Laurencz László nevét viseli a csepeli új sportcsarnok

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik