Kézilabda: DAC-vereség a svéd Kristianstad ellen

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.01.15. 18:54
null
DAC-vereség a svéd Kristianstad ellen (Fotó: Lelkes Ernő)
A női kézilabda Európa-kupa nyolcaddöntőjének első összecsapásán a Dunaszerdahely 23–21-re kikapott a svéd Kristianstadtól.

 

Nagy volt az érdeklődés aDAC történelmi találkozójára. Már pénteken leállították aszurkolói regisztrációt, ugyanis amegengedett nézőszám – 130 fő, a befogadóképesség 25 százaléka – hamar összejött.

Az összecsapás kiegyenlített játékot hozott. Ugyan ameccs elején többször kétgólos előnyt szereztek ahazaiak, asvédek mindig feljöttek.

Akadozott aDunaszerdahely játéka, Debre Viktor mester többször időkéréssel próbálta felrázni csapatát. Úgy tűnt, ez sikerült is neki, hiszen hét perccel a meccs vége előtt háromgólos előnyre tett szert aDAC. Ezután, mintha megijedtek volna ahazaiak, a svédek pedig remekül hajráztak, svégül két góllal győztek. A dunaszerdahelyiek négy hetesből csak egyet váltottak gólra.

„Tisztában voltunk azzal, hogy nagyon kemény mérkőzés vár ránk, ami az első perctől be is igazolódott. Egy ideig tartottuk az iramot a svédek ellen, a találkozó félidejében még nálunk volt az előny. A második játékrészben azonban többnyire az ellenfél diktált, és mi rohantunk az eredmény után. Sikerült többször kiegyenlítenünk, sőt a lefújás előtt 10 perccel még vezettünk. A végjáték ugyanakkor most nem nekünk kedvezett. Sokat hibáztunk, amit az ellenfél rendre büntetett. Kétgólos hátránnyal várjuk a holnapi visszavágót, ami nem lesz könnyű, de mindent meg fogunk tenni, hogy egy jobb formánkat mutassuk meg” – nyilatkozta a klub honlapján Debre Viktor vezetőedző.

Avisszavágóra holnap délután ismét Dunaszerdahelyen kerül sor.

DAC–Kristianstad 21–23 (13–12)
Legjobb dobók:
Rajnohová 5, Hudáková 4, Bízik R. 3, ill. Hansson 8, Aabech 5, Jacobsen 4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik