M. D. 2022.07.01 11:54 Frissítve: 2022.07.02 07:53

Kézilabda BL: a Szeged és az FTC is összekerült a címvédővel

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a nőknél és a férfiaknál is kisorsolta a Bajnokok Ligája 2022–2023-as idényének csoportjait. A Ferencváros többek között a Vipers Kristiansanddal és az Odensével, a Pick Szeged a Barcával, a Kielcével és a Kiellel került egy csoportba. A Győri ETO együtt a Metzcel, a Veszprém a PSG-vel és a német bajnok Magdeburggal is.

 

Nagyon erős csoportba került a Ferencváros (Fotó: Dömötör Csaba)

 

NŐK

Először a hölgyeknél sorsolt Michael Wiederer, az EHF elnöke és Markus Glaser, az európai szövetség sportigazgatója. A szabadkártyával induló, Magyar Kupa-győztes Ferencváros mellé került az A-csoportba a címvédő Vipers Kristiansand, az Odense, a Krim Ljubljana, a Brest, valamint Szikora Melinda együttese, a Bietigheim is. A magyar bajnok Győri ETO többek között a Metzcel, a Buducsnoszttal, az Esbjerggel és Korsós Dorina csapatával, a Rapid Bucuresti-tel került össze.

A nőknél a szeptember 10–11-i hétvégén rendezik az első forduló mérkőzéseit.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 2022–2023
A-CSOPORT:
Odense (dán), Vipers Kristiansand (norvég), Krim Ljubljana (szlovén), Bietigheim (német), Brest (francia), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA (magyar), Baník Most (cseh), CSM Bucuresti (román)
B-CSOPORT: GYŐRI AUDI ETO KC (magyar), Metz (francia), Rapid Bucuresti (román), Buducsnoszt (montenegrói), Storhamar (norvég), Esbjerg (dán), Kastamonu Belediyesi (török), Lokomotiva Zagreb (horvát) 

A csoportbeosztás a nőknél (Fotó: Twitter/EHF Champions League)

FÉRFIAK

A Pick Szeged azonos csoportba került a címvédő Barcával, az előző idényben döntős Kielcével, a final fourba legutóbb ugyancsak bejutó THW Kiellel, valamint a Nantes-tal is. A Veszprémnek talán könnyebb dolga lehet a másik nyolcasban, még úgy is, hogy ellenfele lesz többek között a Paris Saint-Germain (a jelenleg sérült Máthé Dominik új csapata) és a Bundesliga-győztes Magdeburg is.

A férfiaknál szeptember 14–15-én kerül sor az első forduló meccseire.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 2022–2023
A-CSOPORT:
Paris Saint-Germain (francia), Magdeburg (német), GOG (dán), Porto (portugál), Dinamo Bucuresti (román), TELEKOM VESZPRÉM (magyar), Wisla Plock (lengyel), PPD Zagreb (horvát)
B-CSOPORT: PICK SZEGED (magyar), Barca (spanyol), RK Celje (szlovén), Vive Kielce (lengyel), THW Kiel (német), Nantes (francia), Elverum (norvég), Aalborg (dán) 

A csoportbeosztás a férfiaknál (Fotó: Twitter/EHF Champions League)

A lebonyolítás mindkét nemnél ugyanaz: a csoportban minden csapat otthon és idegenben is játszik mind a hét ellenfelével, majd a tizennégy forduló végeztével a csoportok első két helyezettjei egyből bejutnak a negyeddöntőbe, a 2–6. helyezett együttesek pedig keresztbe (A3–B6, A4–B5, A5–B4, A6–B3) játszanak egymással a nyolc közé kerülésért. A negyeddöntőben ugyancsak oda-vissza vágós párharcokat rendeznek. A nőknél a június 3–4-i hétvégén Budapesten, a férfiaknál a június 17–18-i hétvégén Kölnben kerül sor a négyes döntőre.

A lejátszóra kattintva visszanézheti a teljes sorsolást

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig…

Még több
2022.08.06 23:57:19

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban törvényszerű-e a hanyatlás, és ha igen, akkor tartós és visszafordíthatatlan-e? Ha pedig szintén igen, megengedheti-e a kézilabda, amely a harmadik évezred sportágaként címkézi magát, és ezt nem is ok nélkül teszi, hogy öncsonkítás útján veszítsen a látványosságából, a mutatvány jellegéből, a vonzerejéből?

2022.07.18 22:51:28

Kézilabda VARGA ÁDÁM

A korábban öt évig a Veszprémet is erősítő északmacedón legendát stílusosan meg is koronázták.

2022.07.13 23:28:26

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL.S bár mindig azt mondják, a tehetség utat tör magának, és nyilván a legszerencsésebb eset, ha valakinek nem kell a korát, az érettségét számba venni, amikor pályára lép, de bizony a legtöbb esetben óvatosan kell adagolni a nyomást, a felelősséget, mert a megélt sikerek és kudarcok, illetve az őket követő reakciók is torzíthatják a személyiséget, ami nyilván meghatározó abból a szempontból, hogy az illető milyen pályát fut be.

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.