M. D. 2022.06.27 11:30 Frissítve: 2022.06.27 13:27

Kézi BL: a Veszprém és az FTC is szabadkártyát kapott – hivatalos

A Telekom Veszprém férfi és az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata is megkapta a szabadkártyát az európai szövetségtől a Bajnokok Ligája következő, 2022–2023-as kiírására – jelentette be az EHF a hivatalos honlapján.

 

A Veszprém szabadkártyát kapott a Bajnokok Ligája következő idényére (Fotó: Török Attila)

 

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) az illetékes bizottság pénteki ülését követően hétfőn bejelentette, hogy mely csapatok kaptak szabadkártyát a legrangosabb európai kupasorozat, a Bajnokok Ligája következő, 2022–2023-as idényére.

FÉRFIAK

Szabadkártyát kapott a magyar bajnoki ezüstérmes, a BL legutóbbi kiírásában négy közé jutó Telekom Veszprém. A bakonyi gárdáén kívül a PPD Zagreb, az Aalborg, a Nantes, az Elverum, a Wisla Plock és a Celje kérelmét is pozitívan bírálta el a kontinentális szövetség, így ezek az együttesek is szerepelhetnek a Bajnokok Ligája új idényében.

Nem kapott indulási jogot a Granollers, a Sporting CP, a Baia Mare (Nagybánya), a Kadetten Schaffhausen, az Ystads IF, valamint az ukrán Motor Zaporizzsja sem, melynek mérkőzéseit illetően a jelenlegi háborús helyzet miatt rengeteg a bizonytalanság. A Motor az előttünk álló szezonban a német másodosztályban és az Európa-ligában szerepel majd.

A FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA MEZŐNYE A 2022–2023-AS ÉVADBAN
PPD Zagreb
(horvát), Aalborg (dán), GOG (dán), Barca (spanyol), Nantes (francia), Paris Saint-Germain (francia), Magdeburg (német), THW Kiel (német), PICK SZEGED (magyar), TELEKOM VESZPRÉM (magyar), Elverum (norvég), Vive Kielce (lengyel), Wisla Plock (lengyel), Porto (portugál), Dinamo Bucuresti (román), RK Celje (szlovén)

Az FTC is ott lesz a női Bajnokok Ligája új idényében (Fotó: Török Attila)

NŐK

Ahogy arra számítani lehetett, a Ferencváros is megkapta a szabadkártyát az EHF-től. A Magyar Kupa-győztes zöld-fehérek mellett indulási jogot nyert többek között a francia Brest, a román CSM Bucuresti és a szlovén Krim Ljubljana is. A Borussia Dortmund beadványát elutasította az európai szövetség.

A NŐI BAJNOKOK LIGÁJA MEZŐNYE A 2022–2023-AS ÉVADBAN
Lokomotiva Zagreb
(horvát), Baník Most (cseh), Odense (dán), Esbjerg (dán), Brest (francia), Metz (francia), Bietigheim (német), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA (magyar), GYŐRI AUDI ETO KC (magyar), Buducsnoszt (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), Storhamar (norvég), Rapid Bucuresti (román), CSM Bucuresti (román), Krim Ljubljana (szlovén), Kastamonu Belediyesi (török)

Az új kiírás a korábbihoz hasonlóan a nők és a férfiak körében is két nyolcas csoporttal indul el. A csoportkör sorsolását július 1-jén, pénteken 11 órától tartják. A nőknél a szeptember 10-11-i hétvégén, a férfiaknál szeptember 14-15-én rendezik az első forduló mérkőzéseit.

KÉT MAGYAR CSAPAT IS EL-SZABADKÁRTYÁT KÉRHETETT

Az Európa-liga 2022–2023-as kiírásában női csapataink közül az NB I 3–5. helyezettje, a DVSC, a Váci NKSE és a Mosonmagyaróvár szerepelhet, míg a Siófok szabadkártyát kért. A férfiaknál a bajnoki bronzérmes Balatonfüred és a Magyar Kupa-döntős Fejér-B.Á.L. Veszprém alanyi jogon résztvevő, a Ferencváros pedig szabadkártyás kérelmet nyújtott be.

Az El-indulók listáját július 12-én ismerteti az EHF, a csoportkör sorsolására július 19-én kerül sor.


2022.08.06 23:57:19

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban törvényszerű-e a hanyatlás, és ha igen, akkor tartós és visszafordíthatatlan-e? Ha pedig szintén igen, megengedheti-e a kézilabda, amely a harmadik évezred sportágaként címkézi magát, és ezt nem is ok nélkül teszi, hogy öncsonkítás útján veszítsen a látványosságából, a mutatvány jellegéből, a vonzerejéből?

2022.07.18 22:51:28

Kézilabda VARGA ÁDÁM

A korábban öt évig a Veszprémet is erősítő északmacedón legendát stílusosan meg is koronázták.

2022.07.13 23:28:26

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL.S bár mindig azt mondják, a tehetség utat tör magának, és nyilván a legszerencsésebb eset, ha valakinek nem kell a korát, az érettségét számba venni, amikor pályára lép, de bizony a legtöbb esetben óvatosan kell adagolni a nyomást, a felelősséget, mert a megélt sikerek és kudarcok, illetve az őket követő reakciók is torzíthatják a személyiséget, ami nyilván meghatározó abból a szempontból, hogy az illető milyen pályát fut be.

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.