Női kézilabda: az Eb horvát sztárja fehérvári csapattársainak is okoz álmatlan éjszakákat

N. T., N-P. T.N. T., N-P. T.
Vágólapra másolva!
2021.01.11. 11:17
Egy- és kétkezes elkapásaival Tea Pijevic kétségkívül a dániai női kézilabda Európa-bajnokság egyik legnagyobb sztárja lett. Az Alba Fehérvár KC kapusa a horvát válogatottal óriási meglepetésre egészen a bronzéremig menetelt. Egyedi stílusával, a gólvonalon maradással őrületbe kergeti az ellenfeleket. Különleges technikájáról nemcsak ő, hanem székesfehérvári szélső csapattársai és klubedzője is beszélt az NSO Tv-nek. Ha még többet szeretne megtudni Tea Pijevicról, keresse a Nemzeti Sport szombati számában Képes Sport mellékletünket!

Tea Pijevic szerint az egyik titka a koncentráltság.

„Figyelek a saját védelmemre és a többi játékosra. Néha másik irányba nézek. Nagyon a labdára és a játékosokra koncentrálok, talán azért, mert száz százalékig benne vagyok a játékban. Talán azért is, mert nem ünneplek, nincs rá időm, csak dobom ki a labdát. Nem gondolok más dolgokra.”

Videónkban elmeséli, mi is játszódik le a fejében egy-egy lövésnél, hogy vajon vannak-e telepatikus képességei, illetve arra is kitér, edzői mit szólnak különleges stílusához.

Székesfehérvári csapattársai is jól ismerik stílusát: Szarka Adrienn és Töpfner Alexandra mesél arról, hogyan kergeti őket az őrületbe az edzéseken. Edzője, Józsa Krisztián szerint ez motiválólag hat csapattársaira.

További részletek a videóban!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik