N. T., N-P. T. 2021.01.11 11:17 Frissítve: 2021.01.11 11:29

Női kézilabda: az Eb horvát sztárja fehérvári csapattársainak is okoz álmatlan éjszakákat

Egy- és kétkezes elkapásaival Tea Pijevic kétségkívül a dániai női kézilabda Európa-bajnokság egyik legnagyobb sztárja lett. Az Alba Fehérvár KC kapusa a horvát válogatottal óriási meglepetésre egészen a bronzéremig menetelt. Egyedi stílusával, a gólvonalon maradással őrületbe kergeti az ellenfeleket. Különleges technikájáról nemcsak ő, hanem székesfehérvári szélső csapattársai és klubedzője is beszélt az NSO Tv-nek. Ha még többet szeretne megtudni Tea Pijevicról, keresse a Nemzeti Sport szombati számában Képes Sport mellékletünket!

 

Tea Pijevic szerint az egyik titka a koncentráltság.

„Figyelek a saját védelmemre és a többi játékosra. Néha másik irányba nézek. Nagyon a labdára és a játékosokra koncentrálok, talán azért, mert száz százalékig benne vagyok a játékban. Talán azért is, mert nem ünneplek, nincs rá időm, csak dobom ki a labdát. Nem gondolok más dolgokra.”

Videónkban elmeséli, mi is játszódik le a fejében egy-egy lövésnél, hogy vajon vannak-e telepatikus képességei, illetve arra is kitér, edzői mit szólnak különleges stílusához.

Székesfehérvári csapattársai is jól ismerik stílusát: Szarka Adrienn és Töpfner Alexandra mesél arról, hogyan kergeti őket az őrületbe az edzéseken. Edzője, Józsa Krisztián szerint ez motiválólag hat csapattársaira.

További részletek a videóban!

2021.01.17 19:57:18

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Az első félidő döcögő játéka után nagyon kinyílt a gólzsák a dél-amerikaiak ellen. Legalább 2 pontot viszünk a következő körbe.

2021.01.17 14:27:36

Kézilabda R. Gy.

A dánok jobban játszottak, öt góllal is vezettek tíz perccel a vége előtt, de az ETO döntetlenre hozta a meccset.

2021.01.17 10:32:34

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

INTERJÚ. A fehérvári Tea Pijevic a Malestein elleni egykezes hárításról, a horvát válogatott titkáról és a hirtelen jött népszerűségről.

2021.01.17 01:39:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Vagy ha mégsem, talán jobban tesszük, ha megőrizzük a sportot jobb időkre. Mert egy mérkőzésnek, versenynek normális esetben azzal a céllal vágunk neki, hogy megnyerjük, nem azzal, hogy megússzuk, túléljük valahogy.

2021.01.16 15:19:21

Kézilabda MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Idegenben nyerni tudott az FTC, de hazai pályán négygólos vereséget szenvedett.