K. T. I. 2020.04.08 16:00 Frissítve: 2020.04.08 16:27

Női kézi: a DVSC vezetősége 30 százalékos bércsökkentésről állapodott meg

A magyarországi járványhelyzet, a bajnokság szüneteltetése miatt a DVSC kézilabdacsapatának vezetősége kétoldalú megállapodást kötött a játékosokkal és a stábtagokkal az elkerülhetetlen megszorításokról.

A DVSC kézilabdázói megállapodtak a bércsökkentés bevezetéséről (Fotó: dvsckezilabda.hu)

 

A klub vezetése a kiesett bevételek miatt április, május, június hónapokra 30 százalékos bérmegvonásra kényszerült, felfüggesztette a prémiumok kifizetését és a gépjármű használatot.

„Leültünk a játékosakkal, edzőkkel, stábtagokkal és átbeszéltük a kialakult helyzetet, illetve a várható következményeket – mondta a klub honlapjának Ábrók Zsolt, ügyvezető. – A lányok feltehették a kérdéseiket, apróbb módosításokat kértek, amelyekben sikerült megegyeznünk. Minden kézilabdázónk, edzőnk és dolgozónk aláírta a debreceni női kézilabda jövőjének szempontjából nagyon fontos megállapodást. Igazi csapatként reagáltak a szituációra.”

A nehézségek ellenére mindenképpen megnyugtató, hogy a klub főszponzora kitart a csapat mellett.
„Fel sem merült, hogy kihátráljunk a szerződésből – fogalmazott Szabó Péter FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője. – Szerencsére mindkét fél jól kezelte a kialakult helyzetet, átlátta, hogy mindenkinek tenni kell azért, hogy ezt az időszakot átvészeljük, így jó megoldás született. Reméljük, hogy amikor újra lehet meccseket játszani, a pályán is láthatjuk, hogy milyen egységes a csapat, s még az ideinél is jobb teljesítményre lesz képes.”

A csapatot működtető gazdasági társaságban többségi tulajdonos debreceni önkormányzat nevében Barcsa Lajos alpolgármester szólalt meg.

„A koronavírus járvány okozta gondokon csak együtt lehetünk úrrá. Köszönöm a lányoknak, hogy döntésükkel ők is partnerek voltak abban, hogy erősek és egységesek maradjunk!”

2020.12.04 13:10:44

Kézilabda BORBÉLY LÁSZLÓ (tudósítás), NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló)

Nem találtuk az ellenfél védekezésének ellenszerét, a második félidőben egy 11 perces gólcsend megpecsételte a sorsunkat.

2020.12.03 21:55:34

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A magyar sportbarátok egyik legkedveltebb világversenye az adventi várakozással hagyományosan egybe eső női kézilabda Európa-bajnokság. Igyekezzünk felhőtlenül lelkesedni; ne csak az eredményért, hanem magáért a játékért.

2020.12.03 17:55:17

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Újabb idegenbeli vereséget szenvedett a csoportkörben a tartalékos, rengeteg helyzetet kihagyó Szeged.