S. T. J. 2020.12.05 23:27 Frissítve: 2020.12.05 23:44

FTC: sikeres BL-főpróba; Klujber szerint több van a magyar csapatban

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

Folytatjuk a labdarúgó-világbajnoki selejtező hétfői sorsolását felvezető sorozatunkat. Ez alkalommal az eddigi utolsó magyar vb-gól szerzője, Détári Lajos visszaemlékezése alapján idézzük fel, miként jutott el Mezey György együttese az 1986-os tornára. Természetesen megkerestük a Kanada elleni második magyar találatot jegyző középpályást is – hogy milyen indokkal hárította el felkérésünket, az is kiderül cikkünkből. Körbenézünk Katarban is, ahol a legújabb vb-arénát majd december 18-án, napra pontosan két évvel a döntő megrendezése előtt adják át.     

A 36 esztendős Fegyverneky Zsófiát több mint harminc percet töltött a pályán a francia Basket Landes ellen 70–59-re megnyert összecsapáson a női kosárlabda Euroliga D-csoportjának soproni buborékjában, s jóval pontosabban célzott, mint a Bourges elleni 70–60-as siker alkalmával: nyolc ponttal, egy lepattanóval és négy gólpasszal zárt. A Sopron Basket csapatkapitánya elismerte, hogy a játék összképe nem volt olyan jó, mint a Bourges ellen, de szerinte örülni kell annak, hogy rossz játékkal is nyerni tudtak. A korábbi magyar válogatott játékos arról is beszélt, milyen volt a torna a buborék szigorú szabályai mellett.

Önkritikusan elemezte a magyar női kézilabda-válogatott két társkapitánya az Európa-bajnokság első fordulójában elszenvedett vereséget. A magyar együttes kínos meglepetésre maradt alul az igencsak tartalékos horvátokkal szemben. Danyi Gábor a mentális problémákra hívta fel a figyelmet, míg Elek Gábor amiatt bosszankodott, hogy az ellenfél jobban akarta a győzelmet, a mieink viszont enerváltan mozogtak a pályán. Hogy mi lehet a siker kulcsa a következő, Szerbia elleni meccsen, arról is beszélt a két szakember.

2021.01.25 17:30:24

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Bánhidi, Lékai, Mikler és Pedro pihent – szerdán jönnek a franciák a nyolc között.

2021.01.24 10:40:46

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Egy időn túli hetes döntött, Elek Gábor csapata a pocsék hajrá végén pont nélkül maradt.

2021.01.23 15:25:07

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A győriek veretlenségi sorozata immár 48 mérkőzést számlál, és már több mint egy éve tart.

2021.01.23 17:23:26

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Lékai remekelt, sorozatban ötödször is nyert válogatottunk az egyiptomi tornán, ezúttal a lengyeleket vertük meg.