NAGY PÉTER, PUSZTAI VIOLA, FÖLDI IMRE (fotó) 2020.09.10 12:41 Frissítve: 2020.09.11 00:08

Férfi kézi: Vilovszkinak a felesége segített feldolgozni a tragédiát

Nem véletlen, hogy Vilovszki Urost a Mátra Múzeumba vittük el a Sportkrém fotózására, hiszen a Gyöngyös kézilabdázója szenvedélyes vadász. Bár portyázásai során mamutot biztosan nem fog elejteni, azt elárulta, vaddisznótrófea akad a veszprémi otthonában. A 35 éves beálló az interjú során beszélt a délszláv háború árnyékában töltött gyerekkoráról, felidézte, hogyan igazolta le fiatalon a Veszprém, s azt is megtudtuk, mi köze a füstölt húsnak a Gyöngyösre igazolásához. Emellett arról is őszintén vallott, hogyan tudta feldolgozni Marian Cozma tragikus halálát...

Mint ismert, Vilovszki Uros is átélte a veszprémi lokálban történt borzalmakat, hősiesen küzdött a csapattársai életéért, és sokáig nem telt úgy nap, hogy ne gondolt volna arra a szörnyű estére.  

„Az egyik legnehezebb pillanat volt az életemben, látni, ahogy meghal a csapattársam... Nagyon sokáig gondolkodtam azon, mi történt, s megtettem-e mindent, amit tudtam. Most már nem jut az eszembe mindennap , de gyakran gondolok rá. Túl kellett ezen lépnem, nem volt más lehetőségem. A feleségem rengeteget segített ebben, ő az egyik legfontosabb ember az életemben. Nélküle nem sikerült volna, de együtt túléltük ezt a tragédiát. S ő volt az, aki a legtöbbet segített nekem a sportban is, megtanított, hogy kell harcolni, mit kell megtenni a sikerért.”

Vilovszki Uros legfőbb támasza az életben és a kézilabdában a felesége (Fotó: Földi Imre)


Videónkból kiderül, gyerekként mennyit érzékelt a délszláv háborúból, mi volt a reakciója, amikor megtudta, hogy a Veszprém le akarja szerződtetni, kinek köszönheti a hobbiját, a vadászatot, s a füstölt hús hogyan hozta őt két évvel ezelőtt az idén Európa-ligában szereplő Gyöngyöshöz

Ha azt is szeretné megtudni a Vili becenévre hallgató szerb-magyar kézilabdázóról, hogy miért nem elégedett a magyar nyelvtudásával, hogyan fogadták, hogy szerbként a magyar válogatottban játszott, s mivel foglalkozna a pályafutása befejezése után, akkor keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.

2021.01.17 19:57:18

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Az első félidő döcögő játéka után nagyon kinyílt a gólzsák a dél-amerikaiak ellen. Legalább 2 pontot viszünk a következő körbe.

2021.01.17 14:27:36

Kézilabda R. Gy.

A dánok jobban játszottak, öt góllal is vezettek tíz perccel a vége előtt, de az ETO döntetlenre hozta a meccset.

2021.01.17 10:32:34

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

INTERJÚ. A fehérvári Tea Pijevic a Malestein elleni egykezes hárításról, a horvát válogatott titkáról és a hirtelen jött népszerűségről.

2021.01.17 01:39:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Vagy ha mégsem, talán jobban tesszük, ha megőrizzük a sportot jobb időkre. Mert egy mérkőzésnek, versenynek normális esetben azzal a céllal vágunk neki, hogy megnyerjük, nem azzal, hogy megússzuk, túléljük valahogy.

2021.01.16 15:19:21

Kézilabda MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Idegenben nyerni tudott az FTC, de hazai pályán négygólos vereséget szenvedett.