Férfi kézi-vb: „Nem terítettük ki az összes kártyánkat a németeknek”

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.01.18. 16:53
A magyar férfi kézilabda-válogatott minden idegszálával a németek elleni csoportrangadóra koncentrál. A hétfői sajtófélóra keretében Gulyás István, Nagy László, illetve Ancsin Gábor és Székely Márton beszélt az eddigi tapasztalatokról, s a németek elleni siker kulcsáról.

„Úgy éreztem, hogy az első meccshez képest Uruguay ellen folyamatosabb volt a játékunk, és a második félidőben már jobban odatettük magunkat – mondta Ancsin Gábor. – Az első két mérkőzés abszolút a felkészülésünket szolgálta, és sikerült is feltérképeznünk a hiányosságainkat. A Zöld-foki-szigetek ellen az látszódott elsősorban, hogy voltak olyanok, akik régen vagy egyáltalán nem játszottak ilyen felállásban, nem mindig éreztük támadásban a passzokat. Ez már tegnap is jobban ment, viszont tisztában vagyunk azzal, hogy sokkal nagyobb koncentráció kell a németek ellen. A mai edzésen még tovább csiszoljuk a játékunkat, százhúsz százalékot kell adnunk holnap.”

Székely Márton szerint nem oszt, nem szoroz, hogy a németek nem játszottak vasárnap, hiszen nekik így is volt a vb előtt egy Eb-selejtezőjük az osztrákok ellen. A kapus – aki szerint Mikler Roland helye megkérdőjelezhetetlen a kapuban, s a szakmai stáb majd eldönti, hogy ő vagy Borbély Ádám lesz-e nevezve a rutinos és jó formában lévő poszttárs mellett a folytatásban – arról is beszélt, hogy mi lehet a siker kulcsa a Bundesliga-játékosokkal felálló ellenféllel szemben.

„Először is, minden támadásunkat lövéssel kellene befejeznünk, és abból minél több gólt szerezni, megakadályozva ezzel a gyorsindításaikat. Emellett pedig a visszarendeződésünknek is úgy kell működnie, ahogy azt az edzéseken gyakoroltuk. Az első két meccsen nem szerettük volna az összes kártyánkat kiteríteni a németeknek. Próbáltunk minél kevesebb olyan taktikai elemet villantani támadásban, védekezésben, visszarendeződésben vagy akár lerohanásban, amiből fel tudnak készülni a holnapi összecsapásra.”

Gulyás István is megerősítette, hogy amit edzésen gyakoroltak, abból sok mindent nem akartak elővenni a két gyengébb képességű ellenféllel szemben. Úgy fogalmazott, jobb, ha ezek ilyenkor talonban maradnak, habár mindent azért nem tudnak eltitkolni, hiszen a németek valószínűleg a korábbi találkozókat is kielemezték.

Nagy László szerint Uruguay ellen már gördülékenyebben ment a játék, a második félidőben meggyőzően, magabiztosan kézilabdáztak.

„Messzemenő következtetést ebből a két meccsből nem szabad levonni, bőven van még bennünk,és remélem, a következő mérkőzésen ezt meg is mutatjuk a pályán" – tette hozzá az MKSZ alelnöke, aki mindenkit megnyugtatott, a csapatból továbbra is mindenkinek negatív a koronavírustesztje.

A magyar csapat minden idegszálával a német elleni csoportrangadóra fókuszál (Fotó: AFP)
A magyar csapat minden idegszálával a német elleni csoportrangadóra fókuszál (Fotó: AFP)

Az is szóba került, hogy a szakmai stáb már a középdöntőre is készül, a szövetségi kapitány elmondta, a B-csoport találkozóiról már elő vannak készítve elemzésre a videofelvételek.

„Jóval erősebb, dinamikusabb csoport a miénknél, sokkal kiélezettebb mérkőzéseket játszanak. Meglátjuk, hogy ez többet kivesz-e belőlük, vagy jobb formában érkeznek a középdöntőre.

Ancsin Gábor véleménye az, hogy a játékosoknak még nem szabad a következő körrel foglalkozniuk. Úgy véli, elég sok világversenyen beleestek abba a hibába, hogy előre számolgattak.

„Most az egész csapat csak a németek elleni meccsre fókuszál, hogy abból kihozzuk a legtöbbet. Ráérünk utána nézegetni a másik ágat, számolgatni. Figyeljük persze az eredményeket, de nem megengedhető még, hogy már a következő csoportkörön gondolkodjunk.”

Nagy Lászlótól azt is megtudtuk, hogy a körülmények nem javultak az elmúlt napokban, de már megszokták. Azon sem lepődtek meg, hogy tegnap ígéretet kaptak arra, hogy előrébb hozhatják a hétfői edzésüket, de kora délután erről még semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak. A korábbi világklasszis szerint ez már csak álom marad.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (2021. január 13–31., Egyiptom)
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT (GÍZA)
Január 19., kedd

Uruguay–Zöld-foki-szigetek 10–0 – megállapított eredmény
20.30:Németország–MAGYARORSZÁG(Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország2253–14+394
2. MAGYARORSZÁG2254–18+364
3. Uruguay31242–87–452
4. Zöld-foki-szigetek330–30–300
A-CSOPORT (GÍZA)
1. 15.18.00Németország–Uruguay43–14
1. 15.20.30MAGYARORSZÁG–Zöld-foki-szigetek10–0*
1. 17.18.00Zöld-foki-szigetek–Németország0–10*
1. 17.20.30MAGYARORSZÁG–Uruguay44–18
1. 19.18.00Uruguay–Zöld-foki-szigetek10–0*
1. 19.20.30Németország–MAGYARORSZÁG
* megállapított eredmény

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT 20 FŐS KERETE A 2021-ES VILÁGBAJNOKSÁGRA*

Kapusok:Borbély Ádám (Veszprémi KKFT), Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Székely Márton (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők:Hornyák Péter (Grundfos Tatabánya), Rodríguez Álvarez Pedro (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők:Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Balogh Zsolt (Grundfos Tatabánya), Máthé Dominik (Elverum – Norvégia)
Irányítók:Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (Csurgói KK), Lékai Máté (Telekom Veszprém), Nagy Bence (Ferencváros)
Beállók:Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Rosta Miklós (Mol-Pick Szeged), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya), Topic Petar (Balatonfüredi KSE)
Balátlövők:Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország)
Balszélsők:Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)

Szövetségi kapitány:Gulyás István
Edző:Chema Rodríguez
Csapatvezető:Nagy László
Kapusedző:Porobic Haris

*Az egyes mérkőzésekre 16 játékos nevezhető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik