Férfi kézi: újabb sztár igazolását jelentette be a Kolstad

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.01.12. 17:11
null
Johannessen személyében újabb világklasszis csatlakozik a Kolstadhoz (Fotó: AFP)
Két újabb norvég válogatott játékost csábított haza a Kolstad. Göran Johannessen (SG Flensburg-Handewitt) és Vetle Eck (IK Sävehof) is az épülő szupercsapatban folytatja, előbbi a 2023–2024-es idényben csatlakozik az együtteshez, utóbbi már a következő évadtól – írja a norvég klub közleménye.


Az irányító-átlövő Johannessen alapember a norvég válogatottban és a Flensburgban, kétségkívül a szűk elithez tartozik – az Eb-t sérülés miatt kihagyja a 27 éves sztár. Az irányító Vetle Eck (28) ott lesz a magyar-szlovák közös rendezésű tornán, elsősorban védekezésben kimagasló.

„Ha most nem mondtam volna igent erre a projektre, akkor karrierem hátralévő részében bántam volna, talán egész életemben – mondta el Johannessen az aláírást követően.

Mint ismert, a nagy terveket szövögető klub korábban több klasszis érkezését jelentette be, a sztárjátékosok két ütemben érkeznek majd a csapathoz: a 2022–2023-as idény előtt csatlakozik a GOG norvég válogatott kapusa, Torbjörn Bergerud, a magdeburgi beálló Magnus Gullerud, a Göppingen irányítója, Janus Smárason és a Vive Kielce jobbszélsője, Sigvaldi Gudjónsson, aztán a 2023–2024-es kiírásban már a THW Kiel klasszisa, az átlövőként és irányítóként is bevethető Sander Sagosen és a Flensburg jobbátlövője, Magnus Röd is a norvég együttest erősíti majd.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik