Férfi kézi: sok a sérült az Eb miatt, nagyon dühösek a Kielnél

Vágólapra másolva!
2018.02.06. 10:20
A januári Európa-bajnokság után több játékos is sérülten tért vissza a THW Kiel kézilabdacsapatához. Alfred Gíslason vezetőedzőnek a legnagyobb fejfájást a csapatkapitány Domagoj Duvnjak problémája okozza: a csapatkapitány még két hétig nem lesz bevethető.

Alfred Gíslason az Eb előtt sokáig el sem akarta engedni térdműtét után lábadozó játékosát a horvátországi kontinenstornára, Duvnjak aztán a nyitó meccsen meg is sérült. Az első hírek arról szóltak, hogy nem súlyos az izomsérülés, a Kiel honlapja azonban azt írja: további két hét kihagyás vár az irányítóra, ami azt is jelenti egyben, hogy a szerdai, Veszprém elleni hazai BL-meccset biztosan kihagyja.Az első hírek arról szóltak, hogy nem súlyos az izomsérülés, a Kiel honlapja azonban azt írja: további két hét kihagyás vár az irányítóra, ami azt is jelenti egyben, hogy a szerdai, Veszprém elleni hazai BL-meccset biztosan kihagyja.

Ráadásul nem a horvát szupersztár az egyetlen maródi: Lukas Nilsson, René Toft Hansen, Nikola Bilyk és Christian Dissinger is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik. „A csütörtöki edzésen csak egy jobbkezes átlövő volt a pályán (Miha Zarabec), ennek így semmi értelme..." – fakadt ki Gíslason, a Kiel vezetőedzője.

„Egy válogatott torna ismét érzékenyen érintette a Kielt, ami még bosszantóbb, hogy jóval nehezebb lesz így elkezdeni a tavaszi szezont. A februári mérkőzéseinken pontokat szeretnénk és kell szereznünk a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is. Viszont nem tudjuk, hogy ebben a rendkívül fontos időszakban egyáltalán kiket küldhetünk pályára" – így Szilágyi Viktor, a Kiel sportigazgatója.

Nyolc nap alatt három meccs vár a Kielre: szerdán a Veszprémet fogadja a BL-ben, majd a Bundesligában a Hüttenberg és a HSG Wetzlar lesz az ellenfele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik