Férfi kézi Eb: nem súlyos Domagoj Duvnjak sérülése

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.01.13. 19:29
Nem súlyos Domagoj Duvnjaknak, a férfi kézilabda Európa-bajnokságon házigazdaként szereplő horvát válogatott kulcsjátékosának a vádlisérülése – derült ki szombaton.

A csoportkör pénteki nyitó napján Horvátország válogatottja 32–22-re legyőzte az ősi rivális Szerbia csapatát a telt házas spliti Spaladium Arenában, a szurkolókat és a sajtót mégsem a fölényes siker, hanem elsősorban a 29 éves irányító vádlisérülése foglalkoztatta, és ez egy nap elteltével sem változott.

A világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes kézilabdázó az 57. percben fájdalmas arccal a földre került, pedig nem volt a közelében szerb játékos, tehát szabálytalanságról szó sem lehetett. Rögtön lehetett látni, hogy komoly fájdalmai vannak, ketten támogatták le a pályáról.

Sokan felvetették a legendás szövetségi kapitány, Lino Cervar felelősségét, mondván, miért játszatta a tapasztalt irányítót a hajrában, amikor már régen eldőlt a mérkőzés, hiszen ő is pontosan tudja, hogy nemrégiben sérült volt, és megoperálták a térdét. Éppen ezért a német THW Kiel vezetőedzője, az izlandi Alfred Gíslason sokáig nem is akarta elengedni játékosát az Európa-bajnokságra.

„Miért kellett kifárasztani, hiszen már megoldotta a feladatát. Erre egyszerűen nem volt szükség” – hangzott a kritika a legnagyobb horvát televíziócsatorna, a Nova TV műsorában.

„Inkább a két pontot veszítettük volna el, mint Duvnjakot” – vélekedett Mirza Dzomba, a Veszprém korábbi jobbszélsője.

„Nagyon aggódom. Nem néz ki valami jól, de meg kell várni a pontos diagnózist” – nyilatkozta a lefújás után Lino Cervar.

Az első hírek még arról szóltak, hogy Duvnjak számára izomszakadás miatt véget ért a torna, de a szombati beszámolók szerint nem olyan súlyos a helyzet, amilyennek elsőre látszott. A horvátok vasárnap este Izland, kedden pedig Svédország legjobbjaival játszanak, és lehetséges, hogy Duvnjak ezt a két találkozót elővigyázatosságból kihagyja, de a középdöntőben már biztosan pályára léphet.

A torna honlapjának szombat esti beszámolója megerősíti a korábbi híreket, és idézi Cervart, aki elmondta, hogy a hátralévő két csoportmeccsre minden bizonnyal lecseréli a keretből a játékmestert, akinek a helyére várhatóan a 19 éves Halil Jaganjac kerül.

A szövetségi kapitány hozzátette, éppen a sérülése előtt akarta lecserélni Duvnjakot, de olyan fülsiketítő zaj volt a csarnokban, hogy a játékos egyszerűen nem hallotta, hogy kiabáltak neki.

Hasonló veszteség érte a péntek esti meccsen a szerbeket is, nekik Duvnjak kieli csapattársa, a jobbátlövő Marko Vujin játékát kell nélkülözniük a csoportkör hátralévő részében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik