Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
V. Á. 2022.01.10 13:18 Frissítve: 2022.01.10 17:21

Férfi kézi: Pásztor István lesz a Ferencváros vezetőedzője – hivatalos

A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2022 nyarától Pásztor István lesz a csapat vezetőedzője. Az 50 éves szakember két évre írt alá.

 

Pásztor István veszi át az FTC irányítását (Fotó: fradi.hu)

A fradi.hu-nak Görög Zsolt szakosztályvezető elmondta, elégedettek a jelenlegi vezetőedző, Horváth Attila munkájával, de más szempontokat is figyelembe vettek a váltásnál.

„Horváth Attila nagyon sokat tett eddig is a Ferencváros sikereiért, viszont nyáron lejár a szerződése, és úgy éreztük, hogy férficsapatunknak új impulzusokra van szüksége. Pásztor Istvánt nem kell bemutatni senkinek, elismert alakja a magyar kézilabdának, nagyon nagy játékosmúlttal a háta mögött. A kézilabda világában nem egyedi eset, hogy egy klub egy fiatal, ambiciózus, de viszonylag kevés edzői tapasztalattal rendelkező szakembert ültet a kispadjára. A jövő évi keret kialakításában, több magyar válogatott szintű játékos leigazolásában Pásztor István személye is nagy szerepet játszott. Bízunk benne, hogy a Fradi férfi kézilabdacsapatára az utóbbi években jellemző fejlődés töretlen marad, és még magasabb szintekre tudunk lépni a következő időszakban” – mondta Görög Zsolt.

 

 
Férfi kézi: Balogh Zsolt és Borbély Ádám is a Fradiban folytatja – hivatalos

Pásztor játékosként 215 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban. Visszavonulása után a most 50 éves szakember továbbképezte magát, megszerezte az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) mesteredzői képesítését. A Pénzügyőrnél 2017 óta szakmai vezetőként, a magyar férfi ifjúsági válogatottnál pedig edzőként dolgozik, emellett televíziós szakkommentátorként is tevékenykedik, ám a nyártól feladja mind a három állását a Ferencváros vezetőedzői posztjáért – írja a közlemény.

„Tisztában vagyok azzal, hogy teljes embert kíván ez a poszt, ezért nem is volt kérdés, hogy csak a Fradira fogok koncentrálni, mert egy vezetőedzőnek a nap 24 órájában a rendelkezésre kell állnia a vezetőknek és a játékosoknak is – kezdte Pásztor István. – Óriási megtiszteltetés, hogy engem választottak a Ferencváros elöljárói, én csak annyit tudok ígérni nekik és a szurkolóknak is, hogy rengeteget fogok dolgozni azért, hogy rászolgáljak erre a bizalomra. Az elmúlt hetekben legalább 15 meccsét megnéztem a csapatnak, nagyon sok videót vágok, egyénekre lebontva is, mert szeretném, hogy mire elkezdődik a közös felkészülés, addigra úgy tudjak odaállni a csapat elé, hogy mindenkiről tudjam, többé-kevésbé mire képes. A jövő évi keret kialakításában fontos szerepet játszott, hogy nagyban ne változzon a csapat összetétele, mert az egyértelmű, hogy nagyszerű közösség alakult itt ki.”

A szakmai stáb összetételén nem akart változtatni Pásztor István.

A FERENCVÁROS VÁRHATÓ KERETE A KÖVETKEZŐ IDÉNYRE
Kapusok: Borbély Ádám, Győri Kristóf
Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz, Imre Bence
Jobbátlövők: Balogh Zsolt, Ónodi-Jánoskúti Máté
Irányítók: Bognár Alex, Török Ádám
Beállók: Debreczeni Dávid, Füzi Dániel, Pordán Bálint, Turák Félix
Balátlövők: Jakub Mikita, Nagy Bence, Prainer Viktor
Balszélsők: Bohács Sándor, Kovacsics Péter

Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
2022.01.18 23:26:55

Kézilabda PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. A kispadon ugyanúgy nem volt vezér, mint a pályán.

2022.01.18 16:42:12

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

A döntetlent sem sikerült kiharcolni, a magyar kézilabda-válogatott nem lesz ott a középdöntőben.

2022.01.17 21:10:46

Kézilabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. A terhet most fel kell vennie a csapatnak.

2022.01.17 15:23:05

Kézilabda BERTA MIHÁLY

„Játéktudásban a világ legjobb válogatottjai közé tartoztunk, de ami a győzni akarást illeti...”

2022.01.16 17:19:05

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A magyar férfi kézilabda-válogatott roppant fontos győzelmet aratott második csoportmérkőzésén a részben hazai Eb-n.