Férfi kézi: Balogh Zsolt és Borbély Ádám is a Fradiban folytatja – hivatalos

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.01.07. 12:31
null
Balogh Zsolt az FTC-nél folytatja (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
A jobbátlövő Balogh Zsolt, a kapus Borbély Ádám és az irányító Török Ádám is a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Ferencvárosnál folytatja a pályafutását a következő idénytől – írja a fradi.hu. Mindhárman 2024-ig írtak alá.

A 67-szeres magyar válogatott Balogh a Tatabányától érkezik az FTC-hez. A korábbi Szeged-játékos 323 gólt lőtt a BL-ben pályafutása során.

„Szerettem volna még ezen a magas szinten kézilabdázni, így nagyon örültem a Fradi megkeresésének. Nagyon szimpatikus a Ferencváros koncepciója, hogy fiatal, magyar játékosokra épít. A tárgyalások során egyértelművé tették a vezetők, hogy szeretnék, ha segíteném a posztomon lévő tehetség, Ónodi-Jánoskúti Máté és a többi fiatal fejlődését, nekem pedig nagyon tetszik ez a szerepkör. Az aktív pályafutásom után szeretnék edző lenni, már végzem a megfelelő tanfolyamokat, ezért is nagyon motiváló, hogy a Ferencvárosnál egyfajta mentor is lehetek”
– mondta el Balogh az aláírást követően.

A 26 éves Borbély a Fejér-B.Á.L. Veszprémtől igazol a zöld-fehérekhez, korábban két évig légióskodott a lengyel Wisla Plock együttesénél. A 24 esztendős Török Ádám Dabasról szerződik a Fradihoz.

A közleményből kiderül, hogy az idény végén távozik a szlovák kapus, Marián Zernovic és a montenegrói irányító, Bozo Andjelics – egyik játékos szerződését sem hosszabbították meg. A klub a jövőben megpróbál még jobban a magyar játékosokra építeni – tette hozzá Görög Zsolt szakosztályvezető.

A következő idényben a szlovák Jakub Mikita lesz az FTC egyetlen légiósa.

A FERENCVÁROS VÁRHATÓ KERETE A KÖVETKEZŐ IDÉNYRE
Kapusok: Borbély Ádám, Győri Kristóf
Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz, Imre Bence
Jobbátlövők: Balogh Zsolt, Ónodi-Jánoskúti Máté
Irányítók: Bognár Alex, Török Ádám
Beállók: Debreczeni Dávid, Füzi Dániel, Pordán Bálint, Turák Félix
Balátlövők: Jakub Mikita, Nagy Bence, Prainer Viktor
Balszélsők: Bohács Sándor, Kovacsics Péter

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik