Férfi kézi NB I: Iman Dzsamali Tatabányán folytatja

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.07.15. 21:55
null
Iman Dzsamali és Reza Jadegari is Tatabányán folytatja (Fotó: Facebook/ Tatabánya Kézilabda Club)
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Mol Tatabánya KC a klub Facebook-oldalán jelentette be, hogy leigazolta az iráni származású magyar válogatott Iman Dzsamalit, illetve az iráni válogatott fiatal tehetségét, Reza Jadegarit.

A bronzérmes Tatabánya egy hónapja megszerezte a Balatonfüred magyar válogatott beállóját, Vajda Hubát. Továbbá érkezett Bartucz László, Enomoto Juga, Krakovszki Bence és Juhász Ádám is. Azonban távozott Bodor Márk(Gyöngyös),Hornyák Bence(Fejér B.Á.L. Veszprém) ésUbornyák Dávid(Gyöngyös) is a csapattól.

A Tatabánya ezúttal a 31 éves, iráni származású Iman Dzsamalit. A magyar válogatottban 36 találkozón 90 gólt szerző játékos 2012 és 2019 között a Veszprém színeiben négyszeres bajnok, négyszeres Magyar Kupa-győztes volt, nyert SEHA-ligát és kétszer volt döntős a Bajnokok Ligájában. Eközben szerepelt kölcsönben a svéd IFK Kristianstad és a fehérorosz Meskov Breszt csapataiban is. Ezután a román Dinamo Bucuresti-be igazolt, majd novemberben csatlakozott a HÉP Ceglédhez.

Iman Dzsamali mellett a Tatabánya szerződtette az iráni válogatott fiatal tehetségét, Reza Jadegarit is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik