Férfi kézi NB I: riválistól igazolt válogatott beállót a Tatabánya

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.08. 08:46
null
Újabb magyar válogatott kézilabdázóval erősített a Tatabánya (Fotó: tatabanyahandball.com)
A férfi kézilabda NB I-ben bronzérmet szerző Mol Tatabánya KC-nál folytatja pályafutását az ötödik helyezett Balatonfüred magyar válogatott beállója, Vajda Huba – tudatta honlapján a Komárom-Esztergom vármegyei klub.

 

A 23 esztendős, 193 centiméter magas Vajda Huba 2020. november 3-án mutatkozott be a magyar válogatottban Spanyolország ellen, az NB I-ben pedig a 2018–2019-es idényben debütált, akkor nyolc mérkőzésen hat gólt szerzett, s azóta 62 bajnokin 131-szer volt eredményes.

„A menedzserem szólt, hogy a Tatabányának „megtetszettem” és komolyan érdeklődik utánam – mondta Vajda Huba új csapata honlapján. – Ez számomra megtiszteltetés volt, hiszen a Tatabányában szerepelni egyértelműen előrelépés a karrieremben. Arról nem is szólva, hogy olyan csapathoz kerülök, amely érdekelt a nemzetközi kupában, aminek személy szerint is nagyon örülök, hiszen az már egy másik szint. Bevallom, már most izgatottan várom a közös felkészülést, és hogy a kék tigrisek mezében léphessek pályára” – tette hozzá a két évre aláíró Vajda Huba.

A Tatabánya korábban a 12-szeres magyar válogatott kapussal, Bartucz Lászlóval, a Budai Farkasok japán jobbátlövőjével, Enomoto Jugával, a magyar válogatott szélsővel, Krakovszki Bencével és a szintén magyar válogatott Juhász Ádámmal erősítette meg keretét a következő évadra, ugyanakkor Bodor Márk (Gyöngyös), Hornyák Bence (Fejér B.Á.L. Veszprém) és Ubornyák Dávid (Gyöngyös) is távozik a csapattól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik