Férfi kézi NB I: Császár Gábor hazatér, az újonc szakmai igazgatója lesz

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.06. 18:44
null
Császár Gábor szakmai igazgatóként tér haza (Fotó: AFP)
Hazatér kilenc évnyi légióskodás után, de felhagy az aktív játékkal és a férfi kézilabda NB I-be visszajutó HÉP-Cegléd szakmai igazgatója lesz a 247-szeres válogatott Császár Gábor – derült ki az M4 Sporton megjelent riportból.

A pályafutását Dunaújvárosban kezdő Császár még 2007-ben állt légiósnak, amikor Dániába, a Viborghoz igazolt, ahonnan a spanyol Teka Cantabria érintésével igazolt a francia Chambéryhez, ahonnan pedig 2010-ben tért haza a Veszprémhez.

A bakonyiakkal három-három bajnoki címet és Magyar Kupát is nyerő Császár 2013-ban ismét külföldre igazolt, de a francia Paris Saint-Germaintől újabb két év után távozott és a svájci Kadetten Schaffhausenhez került, melyet 2015 és 2021 között erősített, s ötször nyert bajnoki címet. Ezt követően pedig a mögöttünk hagyott kiírásban az Amicitia Zürichben szerepelt egy súlyos sérülés után, de a 37 éves irányító az idény végeztével közös megegyezéssel szerződést bontott csapatával.

Császár Gábor a válogatottban 247 alkalommal lépett pályára, ott volt a 2004-es athéni és a 2012-es londoni olimpián negyedik helyen végző nemzeti csapatban, 2012-ben pedig az év magyar kézilabdázójának választották.

Császár Gábor az M4 Sportnak adott interjújában arra a kérdésre, hogy látjuk-e még a pályán nem tudott egyértelmű választ adni. Bár nem zárta ki a folytatás lehetőségét, vélhetően befejezi aktív pályafutását.

„Összetett munka lesz, még sok kérdés van, szerencsére én abban a fázisban érkeztem ide, amikor az építkezésről szól a projekt” – mondta az M4 Sportnak az egykori irányító, aki sportmenedzseri diplomával rendelkezik, s bár többen szóvá tették neki, hogy miért nem nagyobb klubhoz ment, az egykori klasszis úgy érzi, még neki is sokat kell tanulnia, fejlődnie.

Kitért rá, ha össze tudja egyeztetni jelenlegi munkájával, szeretné magát kipróbálni a sportdiplomácia területén is.

„Úgy próbáltuk meg összehozni a csapatot, hogy ne legyen rá szükség, hogy be kelljen szállnom” – fogalmazott esetleges visszatéréséről Császár Gábor, aki karrierjére visszatekintve elmondta, mindig is az a típus volt, aki szeret világot látni, ezért játszott korábban Dániában, Franciaországban és Svájcban is.

“Az ésszerű konfliktusokat felvállalom, mert tudom, hogy működik ez a szakma, de szeretnék mindig korrekt lenni. A cél, hogy a harmadik évre stabil NB I-es csapat legyen a Cegléd, egy stabil háttérrel, ahova a magyar játékosok szívesen jönnek. Jó hívó szó lenne, hogy Cegléden milyen jó szakmai munka folyik” – mondta el ceglédi céljairól Császár Gábor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik