MTI (Közzétette: M. D.) 2020.11.09 19:36 Frissítve: 2020.11.09 19:41

Férfi kézi: Máthé Dominik karanténba került Norvégiában

Máthé Dominik a koronavírus-járvány miatt hatósági házi karanténba került Norvégiában, miután visszatért klubcsapatához a magyar válogatottól.

 

Máthé Dominik (balra) hatósági karanténba került Norvégiában (Fotó: Árvai Károly)

 

„Karanténban vagyok, és tíz napig csak kondiedzéseket végezhetek, de talán kedden változik a helyzet” – nyilatkozta az M4 Sport hétfői, Kézilabda magazin című műsorában a norvég bajnok Elverum HB jobbátlövője.

A magyar válogatott szerdán 32–29-re legyőzte az Európa-bajnoki címvédő Spanyolországot az Eurokupa első fordulójában Veszprémben, majd szombaton 31–27-re kikapott Horvátország vendégeként Eszéken.

„Nem sokan számítottak erre, az biztos! Nagyon egyben voltunk, a spanyolok ellen szinte minden összejött. A horvátok ellen éreztem egy ideig, hogy fáradtak vagyunk, de aztán sikerült felállnunk” – mondta Máthé.

Hozzátette, örül a sok játéklehetőségnek, a közös edzéseknek, a mérkőzéseknek, és nagyon várja, hogy újra teljes legyen a nemzeti csapat kerete, ugyanis a múlt héten koronavírusos megbetegedés miatt számos alapember hiányzott.

„Csak egyet edzettem a spanyolok elleni meccs előtt, és nagyon furcsa volt a norvég szisztémáról ilyen gyorsan átállni a spanyolra. Nem is tudom, hogyan mehetett ilyen jól a játék” – magyarázta. A jobbátlövő szerdán öt, szombaton pedig négy gólt dobott, és a védekezésből is kivette a részét.

Mint elmondta, előző csapatában, a Balatonfüredben szinte egyáltalán nem kellett védekeznie, de az Elverumnál első számú játékos a posztján, ezért nem cserélik le a támadások után.

Az Elverum jövő csütörtökön a Mol-Pick Szegedet látja vendégül a Bajnokok Ligája csoportkörében. A jobbátlövő közölte, nagyon várja már a meccset, és reméli, hogy a magyar együttes – amelyet szintén megtizedelt a koronavírus-fertőzés – komplett csapattal léphet pályára ellenük.

2021.01.21 17:43:08

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A férfi kézilabda-válogatott újabb győzelmet aratott, immáron a középdöntőben, szombaton jönnek a lengyelek.

2021.01.20 15:37:39

Kézilabda MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Elek Gábor csapata szinte végig vezetve verte meg két góllal a csoportelsőségért küzdő franciákat.

2021.01.19 18:24:02

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

Van, amit lehet és érdemes eltanulni tőlük, vagy legalább megpróbálni megérteni, mitől ilyen eredményesek.

2021.01.19 19:43:13

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

A magyar válogatott egy góllal megnyerte a csoportrangadót, így négy pontot visz a következő körbe.

2021.01.17 19:57:18

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Az első félidő döcögő játéka után nagyon kinyílt a gólzsák a dél-amerikaiak ellen. Legalább 2 pontot viszünk a következő körbe.