Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
D. S. B., V. Á. 2022.08.02 20:04 Frissítve: 2022.08.02 21:07

Férfi kézi: Lékai Máté a Ferencvárosban folytatja – hivatalos

A férfi kézilabda NB I legutóbbi kiírásában negyedik, így Európa-liga-induló FTC-nél folytatja pályafutását a 147-szeres magyar válogatott irányító, Lékai Máté, azok után, hogy vasárnap közös megegyezéssel szerződést bontott a Telekom Veszprémmel – jelentette be elsőként Facebook-oldalán Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

Debreczeni Dávid és Lékai Máté a következő idénytől már egymás oldalán csatáznak (Fotó: Penovác Károly/Veszprém Megyei Napló)


Mint beszámoltunk róla,
az új idényre való felkészülést már nem a Telekom Veszprémnél kezdi meg a magyar válogatott Lékai Máté, akit 2023-ig kötött szerződés a bakonyiakhoz, de közös megegyezéssel felbontotta a kontraktusát.

„Mindenképp szerettem volna játszani, és a válogatott segítségére is lenni, a Ferencváros vezetői pedig egy nagyon ambiciózus tervet vázoltak fel nekem, ezért döntöttem a Fradi mellett. Igyekszem a tapasztalatomat átadni a fiataloknak, én nagyon nyitott vagyok erre, remélem, hogy ők is. De nem csak a mentor szerepet szeretném itt betölteni, nagyon szeretnék jól játszani, egyáltalán nem levezetni jöttem ide, hanem, hogy minél jobb formába kerüljek, segítsem a Ferencvárost, a válogatottal pedig kijussunk a párizsi olimpiára” – nyilatkozta Lékai Máté a fradi.hu-nak.

Az irányító két évre írt alá.

„Meglepődve értesültünk arról, hogy a Veszprém nem tart igényt Lékai Máté játékára. Már vasárnap megkezdtük a tárgyalásokat, Máté és menedzsere is igazi profi volt – nyilatkozta a FradiMédiának Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke. – Lékai Máté érkezése a ferencvárosi férfi kézilabda számára egy új kezdet. Örömmel tölt el bennünket, hogy az elmúlt évtized egyik legjobb játékosa a jövőben a Ferencvárost erősíti, ez azt mutatja, hogy az utóbbi évek tudatos szakmai munkája olyan játékosok számára is vonzóvá vált, mint Lékai Máté. Balogh Zsolttal együtt ők képviselik majd a rutint a csapatban és sokat segíthetnek abban, hogy az újjáalakuló gárda szép eredményeket érjen el.”

Lékai Máté az FTC-ben folytatja (Fotó: fradi.hu)


A 34 éves kézilabdázó a PLER KC, a Pick Szeged majd a szlovén RK Celje játékosa volt, mielőtt 2014-ben Veszprémbe igazolt, ahol négy magyar bajnoki cím mellett a Magyar Kupában hatszor, a SEHA-ligában négyszer ünnepelhetett aranyérmet.

Lékai veszprémi pályafutása során 315 mérkőzésen 753 gólt szerzett, 2019 és 2021 között csapatkapitánya volt a klubnak.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy az irányítót a lengyel Wisla Plock csábította, de ő a Pásztor István által irányított FTC-nél folytatja a pályafutását.

Lékai Máté nyolc év után távozott Veszprémből (Fotó: Peka Roland/telekomveszprem.hu)

 

 

Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
2022.08.06 23:57:19

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban törvényszerű-e a hanyatlás, és ha igen, akkor tartós és visszafordíthatatlan-e? Ha pedig szintén igen, megengedheti-e a kézilabda, amely a harmadik évezred sportágaként címkézi magát, és ezt nem is ok nélkül teszi, hogy öncsonkítás útján veszítsen a látványosságából, a mutatvány jellegéből, a vonzerejéből?

2022.07.18 22:51:28

Kézilabda VARGA ÁDÁM

A korábban öt évig a Veszprémet is erősítő északmacedón legendát stílusosan meg is koronázták.

2022.07.13 23:28:26

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL.S bár mindig azt mondják, a tehetség utat tör magának, és nyilván a legszerencsésebb eset, ha valakinek nem kell a korát, az érettségét számba venni, amikor pályára lép, de bizony a legtöbb esetben óvatosan kell adagolni a nyomást, a felelősséget, mert a megélt sikerek és kudarcok, illetve az őket követő reakciók is torzíthatják a személyiséget, ami nyilván meghatározó abból a szempontból, hogy az illető milyen pályát fut be.

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.