Férfi kézi: Lékai Máté a Ferencvárosban folytatja – hivatalos

D. S. B., V. Á.D. S. B., V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.08.02. 20:04
null
Debreczeni Dávid és Lékai Máté a következő idénytől már egymás oldalán csatáznak (Fotó: Penovác Károly/Veszprém Megyei Napló)
A férfi kézilabda NB I legutóbbi kiírásában negyedik, így Európa-liga-induló FTC-nél folytatja pályafutását a 147-szeres magyar válogatott irányító, Lékai Máté, azok után, hogy vasárnap közös megegyezéssel szerződést bontott a Telekom Veszprémmel – jelentette be elsőként Facebook-oldalán Kubatov Gábor, az FTC elnöke.


Mint beszámoltunk róla,
az új idényre való felkészülést már nem a Telekom Veszprémnél kezdi meg a magyar válogatott Lékai Máté, akit 2023-ig kötött szerződés a bakonyiakhoz, de közös megegyezéssel felbontotta a kontraktusát.

„Mindenképp szerettem volna játszani, és a válogatott segítségére is lenni, a Ferencváros vezetői pedig egy nagyon ambiciózus tervet vázoltak fel nekem, ezért döntöttem a Fradi mellett. Igyekszem a tapasztalatomat átadni a fiataloknak, én nagyon nyitott vagyok erre, remélem, hogy ők is. De nem csak a mentor szerepet szeretném itt betölteni, nagyon szeretnék jól játszani, egyáltalán nem levezetni jöttem ide, hanem, hogy minél jobb formába kerüljek, segítsem a Ferencvárost, a válogatottal pedig kijussunk a párizsi olimpiára” – nyilatkozta Lékai Máté a fradi.hu-nak.

Az irányító két évre írt alá.

„Meglepődve értesültünk arról, hogy a Veszprém nem tart igényt Lékai Máté játékára. Már vasárnap megkezdtük a tárgyalásokat, Máté és menedzsere is igazi profi volt – nyilatkozta a FradiMédiának Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke. – Lékai Máté érkezése a ferencvárosi férfi kézilabda számára egy új kezdet. Örömmel tölt el bennünket, hogy az elmúlt évtized egyik legjobb játékosa a jövőben a Ferencvárost erősíti, ez azt mutatja, hogy az utóbbi évek tudatos szakmai munkája olyan játékosok számára is vonzóvá vált, mint Lékai Máté. Balogh Zsolttal együtt ők képviselik majd a rutint a csapatban és sokat segíthetnek abban, hogy az újjáalakuló gárda szép eredményeket érjen el.”

Lékai Máté az FTC-ben folytatja (Fotó: fradi.hu)
Lékai Máté az FTC-ben folytatja (Fotó: fradi.hu)


A 34 éves kézilabdázó a PLER KC, a Pick Szeged majd a szlovén RK Celje játékosa volt, mielőtt 2014-ben Veszprémbe igazolt, ahol négy magyar bajnoki cím mellett a Magyar Kupában hatszor, a SEHA-ligában négyszer ünnepelhetett aranyérmet.

Lékai veszprémi pályafutása során 315 mérkőzésen 753 gólt szerzett, 2019 és 2021 között csapatkapitánya volt a klubnak.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy az irányítót a lengyel Wisla Plock csábította, de ő a Pásztor István által irányított FTC-nél folytatja a pályafutását.

Lékai Máté nyolc év után távozott Veszprémből (Fotó: Peka Roland/telekomveszprem.hu)
Lékai Máté nyolc év után távozott Veszprémből (Fotó: Peka Roland/telekomveszprem.hu)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik