Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
V. Á. 2022.01.20 11:00 Frissítve: 2022.01.20 11:45

Férfi kézi Eb: az EHF-elnök levélben dicsérte a magyar szervezést

Mint beszámoltunk róla, Michael Wiederer, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elnöke méltatta a részben hazai rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság lebonyolítását. A szövetség vezetője a kontinenstorna magyar szervezőinek küldött levelében is elismerését fejezte ki – írja az Magyar Kézilabda-szövetség honlapja.

 

Michael Wiederer méltatta a magyar szervezést (Fotó: AFP)


Az EHF elnökének levelét tartalmi változatás nélkül közüljük.

„A 2022-es férfi Európa-bajnokság magyar szervezői, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke és főtitkára részére

Tisztelt Szervezők,

Tisztelt szövetségi vezetők,

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének befejezését követően, a középdöntő előtt megfelelő a pillanat, hogy elsőként értékelést adhassunk az Európa-bajnokság szervezéséről. Mindez különösen aktuálisnak tűnik a mostani körülmények között.

Amikor a Magyar Kézilabda Szövetség szlovák partnerével közösen felvállalta az európai kézilabda legnagyobb eseményének megszervezését, mindannyiunk számára egyértelmű volt, hogy mindez a férfi kézilabda sportbéli helyzetét is figyelembe véve komoly feladatot ró a szervezőkre, hiszen a tornán az élcsapatok és vetélytársaik egyre közelebb kerülnek egymáshoz, szoros mérkőzéseket játszva egymással.

A Budapesti Kézilabda Aréna megépítése csodálatos eredmény a sport szempontjából, és különösen elbűvölő a kézilabdát szerető tömegek számára. Ugyanez vonatkozik az új szegedi arénára is, amely a nemzeti válogatottakat és az európai klubkézilabdát is a legmagasabb szinten szolgálja ki.

Az Európa-bajnokság három magyarországi helyszínén a kivitelezők és a szervezők egyaránt kivételesen magas színvonalon készültek fel a tornára, és az EURO lebonyolítása is azt mutatja, hogy a szervezők tudása lehetővé teszi: sportágunkat kiemelt módon mutassuk be mindenkinek.

Az Európa-bajnokság közeledtével az EHF-nek, valamint különösen a szervező bizottságoknak egyre több kihívással kellett szembenézniük, megértve, hogy a világjárvány Európa egészét érintő Omikron-variánsa napról-napra újabb feladatok és szervezésbeli módosítások elé állít mindenkit, aki dolgozik a viadal sikeréért.

Ezen túlmenően a helyi Szervező Bizottságok, különösen az Európa-bajnokság Higiéniai Koncepciója által érintett területeken és a tesztelési intézkedésekkel dolgozók szembesültek és szembesülnek a csapatok visszajelzéseivel. A résztvevő válogatottak, amelyek alapvetően is számos sporttal kapcsolatos kihívással is szembesülnek az Európa-bajnokságokon, a kontinens különböző régióiból érkeznek, eltérő feltételekkel – és ebből következően eltérő megértéssel. Mindez olykor feszült helyzeteket eredményez a verseny sikeréért sokat dolgozók számára, akiknek ebben az időszakban kiemelten pozitív szemlélettel szükséges elvégezniük munkájukat.

Az Európai Kézilabda Szövetség verseny-menedzsmentje részéről szeretnénk hangsúlyozni, hogy partnereink a Szervező Bizottságban kiemelten megoldás-orientált hozzáállással végzik munkájukat, és együttműködésük a lehető legpozitívabb. Tisztelettel kérjük, hogy a nyílt kommunikáció jegyében sorainkat továbbítsák az Európa-bajnokságért dolgozóknak. Reméljük, hogy minden erőfeszítésünk és további hozzájárulásunk hozzásegít minket a verseny zökkenőmentes második szakaszához.

További folyamatos együttműködésünkben bízva,

Tisztelettel,
Michael Wiederer
az Európai Kézilabda Szövetség elnöke”

Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
2022.05.09 14:50:45

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az Éles Kézisuliból nőtt ki a fiatal magyar játékosokra építő, MK-döntős Fejér-B.Á.L. Veszprém.

2022.05.07 23:42:31

Kézilabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Ezzel az attitűddel nem kell semmitől sem félni.

2022.04.25 21:12:58

Kézilabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Többnyire nem is szerencsés, ha egy csapat fejlődéséből kimaradnak lépcsőfokok.

2022.04.22 22:06:37

Kézilabda NAGY PÉTER, VINCZE SZABOLCS

Tizenegy év után először nem a Szeged és a Veszprém játssza a döntőt.

2022.04.22 23:02:05

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Éppen az teszi különösen izgalmassá a hétvégét, hogy mindkét elődöntő kimenetele megjósolhatatlan.