nemzetisport.hu 2019.04.01 08:33 Frissítve: 2019.04.01 09:01

Férfi kézi BL: „Nagy csillag” – Bodó így jellemezte a brillírozó Alilovicot

„Ma nem!” – Nagy Viktor, olimpiai bajnok vízilabdakapusunk klasszikussá vált mondását ezúttal Mirko Alilovic, a Mol-Pick Szeged kézilabdakapusa kiabálhatta volna a Wisla Plock játékosainak, akik sorra hagyták ki helyzeteiket, ziccereiket a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján. Hogy pontosak legyünk, a szegedi kapus védte ki azokat, talán csak a fejjel hárítás hiányzott a repertoárjából. A hab a tortán – a Szeged negyeddöntőbe jutásán kívül –, hogy még gólt is lőtt. Az ötven százalékkal védő Mirko Alilovic
a 23–16-ra végződött meccs után azonban nem a saját teljesítményét emelte ki az NSO Tv-nek, hanem a csapatét.

„Őszintén szólva, Lengyelországban nagyon rosszul játszottunk, mégis jó eredményt értünk el. Az első meccs egyetlen pozitívuma az volt, hogy miután a Plock a második félidőben már hárommal is vezetett, fordítottunk és nyertünk. Ma viszont minden tökéletesen működött, a védekezéstől kezdve a támadásig. Persze akadtak hibáink, az utolsó tizenöt percben, amikor már eldőlt a továbbjutás, kicsit visszavettünk, nem azt játszottuk, amit kellett volna. Gratulálok a csapatomnak, mert bár könnyűnek tűnt, mégsem volt az. Miután a csoportban a második helyen végeztünk, mindenki azt várta, hogy bejutunk a negyeddöntőbe, emiatt nagy volt rajtunk a nyomás. De most levettük ezt a terhet vállunkról.”

Bodó Richárd is arról beszélt, hogy a védekezésnek, illetve a kiemelkedő kapusteljesítménynek köszönhetik, hogy a lengyelek idehaza már nem tudták megszorongatni őket. 

„Így utólag már könnyű ezt mondani, de pontosan ilyen meccsre számítottam. Jól felkészültünk az ellenfelünkből, s bár kevés gólt lőttünk, a védekezés és Mirko fantasztikus volt ezen a mérkőzésen. Ez nagyon fontos, hiszen ha a kapusok jól védenek – ahogy a kinti meccsen Sego is –, akkor elöl is könnyebben tudunk játszani. A mai teljesítményére annyit tudok mondani, hogy „nagy csillag”, ez az ő szava járása.”

Videónkból az is kiderül, mit várnak a Vardar elleni negyeddöntőtől, emellett a hét szezont Veszprémben töltött Alilovic elmondja, hogyan érzi magát Szegeden. 

VÉDÉS UTÁN GÓL  – MIRKO ALILOVIC-PARÁDÉ

 

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ

MOL-PICK SZEGED–ORLEN WISLA PLOCK (lengyel) 23–16 (13–8)
Szeged, 
3200 néző. V: Sondors, Licis (lettek)
SZEGED: ALILOVIC 1 – Sostaric 2, Maqueda 2, M. Gaber 1, BÁNHIDI 6, Canellas 1, Sigurmannsson 3 (1). Csere: Zsitnyikov, Blazevic, Bodó 1, BOMBAC 3, Balogh Zs. 1, Kaspárek 2, P. Rodríguez, Henigman. Edző: Carlos Pastor
PLOCK: Morawski – Daszek 3 (2), De Toledo 2, Moyá 1, Sulic 1, GEBALA 5, Mihic. Csere: Borbély Á., Wichary (kapusok), Obradovics, Piechowski, Zdrahala, Racotea 1, Mlakar 3, Krajewski. Edző: Xavier Sabaté
Az eredmény alakulása. 3. p.: 3–2. 9. p.: 3–3. 13. p.: 5–4. 17. p.: 6–4. 21. p.: 7–6. 25. p.: 10–6. 28. p.: 11–8. 42. p.: 18–12. 51. p.: 21–13
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2
Továbbjutott: Szeged, kettős győzelemmel (45–36)
MESTERMÉRLEG
Carlos Pastor
: – Már az első félidőben eldőlt a továbbjutás, mert összesítésben nagy volt az előnyünk, mégis végig koncentráltan, türelmesen játszottunk. Főleg a védekezésünk volt kiváló, és persze Alilovic, aki fantasztikusan védett. Nehéz hónap áll előttünk, és már a Magyar Kupa hétvégi végjátékára kell összpontosítanunk. Aztán nézhetünk Köln felé... Persze ez a célunk.
Xavier Sabaté: – Nagy győzelmet aratott a Szeged, pedig azt gondoltuk, lesz esélyünk. A beálló körüli játékban rengeteget hibáztunk, ez – valamint Alilovic rengeteg védése – volt a legfőbb oka, hogy ellenfelünk elhúzott és biztosan nyert. Remélem, két magyar csapat is ott lesz a kölni négyes döntőben!

A NEGYEDDÖNTŐBEN
Nantes–Barcelona
Kielce–Paris Saint-Germain
Flensburg–Veszprém
Vardar–Szeged
Az első mérkőzéseken április 24. és 28., a visszavágókat május 1. és 5. között rendezik meg. 

2021.01.26 23:43:19

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Metropoliszok esetében is ritka, hogy rövid időn belül két népszerű csapatsport képviselője az egész világ figyelmét kivívó eredményt érjen el, nemhogy egy 246 ezres településnél.

2021.01.25 17:30:24

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Bánhidi, Lékai, Mikler és Pedro pihent – szerdán jönnek a franciák a nyolc között.

2021.01.24 10:40:46

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Egy időn túli hetes döntött, Elek Gábor csapata a pocsék hajrá végén pont nélkül maradt.