N. T. 2021.05.07 15:25 Frissítve: 2021.05.07 18:58

Férfi kézi: a Szeged tisztázta a Källmannal kapcsolatos félreértéseket

Mint tegnap beszámoltunk róla, Jonas Källman az Aftonbladetnek nyilatkozott annak kapcsán, hogy a Mol-Pick Szeged nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró szerződését. A Tisza-parti klub szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben reagált a svéd lapban megjelentekre, melyet változtatás nélkül az alábbiakban olvashatnak.

 

Källmanra számítana a Szeged a karrierje befejezését követően (Fotó: Kuklis István/Délmagyarország)

„Szeretnénk tisztázni a csapatkapitányunkkal, Jonas Källmannal kapcsolatban felmerült félreértéseket. Jonas a csapatunk kapitánya, a Mol-Pick Szeged legendája, akinek saját fejezete van történelmünkben. A 2021–2022-es szezon tervezésekor szakmai stábunk úgy ítélte meg, hogy eredményei és érdemei elismerése mellett alapvetően a posztján más játékosokban gondolkozunk. Erről Jonast 2020 decemberében személyesen tájékoztattuk. Jonas ugyanekkor minket arról tájékoztatott, hogy feltétlenül folytatni szeretné játékos karrierjét. Erre a fentiek tekintetében nálunk sem első, sem pedig második számú balszélsőként nem tudtunk számára lehetőséget biztosítani, így tájékoztattuk, hogy folytathat tárgyalásokat más csapatokkal játékoskarrierje folytatásáról.

Amint véglegessé vált keretünkben a két balszélső kérdése, csapatkapitányunkat ismét személyesen (nem levélben, e-mailben, üzenetben, stb) tájékoztattuk. Bízunk abban, hogy a fentiektől eltérő információk csupán fordítási hibákból erednek, ugyanakkor csalódottságunkat szeretnénk kifejezni, hogy a megjelent információk hitelességéről az azt leíró, majd átvevő média nem bizonyosodott meg. Klubunk ahogyan eddig is, továbbra is folyamatosan a sajtó munkatársainak rendelkezésére áll. Jonas története a Mol-Pick Szegeddel érdemei fényében soha nem érhet véget ugyanakkor egy nagyszerű fejezet 2021 júniusában lezárul. Bízunk benne, hogy a játékoskarrierjét követően más feladatkörben ismét a klubunkban tudhatjuk” – áll a Szeged szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Mint ismert, a Szeged a balszélső posztra kivásárolta az Elverumtól a norvég Alexander Blonzot, míg korábban szerződtette az osztrák Sebastian Frimmelt.

2021.06.13 17:29:12

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Minden idők legnagyobb különbségű győzelme született az új lebonyolítás szerinti BL-döntőkben.

2021.06.09 09:42:45

Kézilabda BALLAI ATTILA

„...és onnantól, hogy erre képesek lettünk, jöttek az igazi sikerek.”

2021.06.07 23:17:52

Kézilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Kudarc után érdekesebb a helyzet, hosszabb elemzést is megérdemel, de fokozott figyelmet mindenképpen, hogyan reagálnak a vesztesek, mivel indokolnak, képesek-e hétköznapian megmagyarázni a sokszor megmagyarázhatatlant.

2021.06.07 08:58:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS, NEDELYKOV TAMÁS

Arra kértük Dudát, idézze fel a nálunk töltött időszaka legfontosabb pillanatait, 12 esztendőt 12 fejezetben.

2021.06.06 22:02:38

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Győr a női kézilabda fővárosa lett, az addig is királynőként tisztelt Görbicz Anitából koronás királynő lett. Nem érdemes azon gondolkodni, Anita tette-e naggyá a Győrt, vagy a Győr Anitát, együtt értek a csúcsra. És hogy továbbra is ott maradjanak, közösen tehetnek érte.