N. T. 2021.05.07 15:25 Frissítve: 2021.05.07 18:58

Férfi kézi: a Szeged tisztázta a Källmannal kapcsolatos félreértéseket

Mint tegnap beszámoltunk róla, Jonas Källman az Aftonbladetnek nyilatkozott annak kapcsán, hogy a Mol-Pick Szeged nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró szerződését. A Tisza-parti klub szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben reagált a svéd lapban megjelentekre, melyet változtatás nélkül az alábbiakban olvashatnak.

 

Källmanra számítana a Szeged a karrierje befejezését követően (Fotó: Kuklis István/Délmagyarország)

„Szeretnénk tisztázni a csapatkapitányunkkal, Jonas Källmannal kapcsolatban felmerült félreértéseket. Jonas a csapatunk kapitánya, a Mol-Pick Szeged legendája, akinek saját fejezete van történelmünkben. A 2021–2022-es szezon tervezésekor szakmai stábunk úgy ítélte meg, hogy eredményei és érdemei elismerése mellett alapvetően a posztján más játékosokban gondolkozunk. Erről Jonast 2020 decemberében személyesen tájékoztattuk. Jonas ugyanekkor minket arról tájékoztatott, hogy feltétlenül folytatni szeretné játékos karrierjét. Erre a fentiek tekintetében nálunk sem első, sem pedig második számú balszélsőként nem tudtunk számára lehetőséget biztosítani, így tájékoztattuk, hogy folytathat tárgyalásokat más csapatokkal játékoskarrierje folytatásáról.

Amint véglegessé vált keretünkben a két balszélső kérdése, csapatkapitányunkat ismét személyesen (nem levélben, e-mailben, üzenetben, stb) tájékoztattuk. Bízunk abban, hogy a fentiektől eltérő információk csupán fordítási hibákból erednek, ugyanakkor csalódottságunkat szeretnénk kifejezni, hogy a megjelent információk hitelességéről az azt leíró, majd átvevő média nem bizonyosodott meg. Klubunk ahogyan eddig is, továbbra is folyamatosan a sajtó munkatársainak rendelkezésére áll. Jonas története a Mol-Pick Szegeddel érdemei fényében soha nem érhet véget ugyanakkor egy nagyszerű fejezet 2021 júniusában lezárul. Bízunk benne, hogy a játékoskarrierjét követően más feladatkörben ismét a klubunkban tudhatjuk” – áll a Szeged szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Mint ismert, a Szeged a balszélső posztra kivásárolta az Elverumtól a norvég Alexander Blonzot, míg korábban szerződtette az osztrák Sebastian Frimmelt.

2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.

2021.09.18 17:27:23

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A megerősödött Krim sokáig tapadt, mint a pióca, de így sem tudta megakadályozni a biztos ETO-győzelmet.

2021.09.18 15:27:28

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az első játékrészben nem működött jól a védekezés, de a szünet után szinte minden sikerült a zöld-fehéreknek.