M. B.
2023.03.28 11:23 Frissítve: 2023.03.28 13:53

Férfi kézi: a Kielce új szponzorral tárgyal, de két játékos így is távozhat – sajtóhír

Félmillió zlotyt (átszámolva körülbelül 41 millió forintot) adományoz a kielcei önkormányzat az anyagi gondokkal küzdő férfi kézilabdacsapat, az Industria Kielce megsegítésére, viszont ez az összeg még mindig nem elég a költségvetésben tátongó lyukak betömésére – adta hírül az emkielce.pl.

 

Egyelőre bizonytalan a Kielce jövője (Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország)

 

A kielcei rádió internetes oldala szerint a támogatást a polgármesteri tartalékból fedezi a városvezetés, de ennek az összegnek a hatszorosára lenne szükség a pénzügyi gondok orvoslására. Ezzel együtt már látszik a fény az alagút végén: a 19-szeres lengyel bajnok együttes több lehetséges szponzorral is tárgyal, és sajtóhírek szerint az egyik ilyen cég júliustól névadó szponzorként szállna be a klub finanszírozásába, igaz, a felajánlott támogatás összege kevesebb, mint amennyit a novemberben visszalépő Van Pur sörfőzde fizetett be a klub kasszájába. Ennek dacára az egyesület azzal számol, hogy így a jövőben is képes lesz fenntartani a Bajnokok Ligája Final Four eléréséhez elegendő sportszakmai szintet.

Az új támogatók színre lépéséig azonban a fennálló gondokat kell orvosolni, vagy is be kell fejezni a jelenlegi évadot, amely szempontjából fontos lett volna az önkormányzat támogatása, így viszont a klub kénytelen lesz két játékos eladásával befoltozni a költségvetésen tátongó lyukakat – a lengyel sajtó szerint a kapus Andreas Wolff, valamint a beálló Arcjom Karaljok játékjogát fogja értékesíteni a klub. Hogy egészen pontosan mi várható a Bajnokok Ligája 2016-os győztese számára, azt még nem tudni, de a megnevezett forrás szerint a klub szerdán ad részletes tájékoztatást a sajtó és a szurkolók számára.

2023.06.10 17:21:25

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A 2012-ben elbukott KEK-fináléban már testközelből is megtapasztalhatta, milyen a legendás Fradi-szív.

2023.06.10 17:24:06

Kézilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nem vitatható, hogy mindketten maradandót alkottak, múlhatatlan érdemeket szereztek, kézilabdázásunk két, roppant erős bástyáját korábban soha nem látott magasságba építették, a maguk képére formálták; ők ellenben szinte érintetlenek maradtak a magyar kézilabda egésze iránt.

2023.06.08 22:38:56

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindkét gárda bizonyította, hogy tud jobban játszani a másiknál

2023.06.05 18:18:30

Kézilabda nemzetisport.hu

A bajnoki döntő második felvonását is a házigazda nyerte, jöhet az igazi finálé – Szegeden.

2023.06.04 23:24:10

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Rengeteg gátlás, kishitűség, félelem levetkőzésére alkalmas lehetett ennek az évadnak a második fele Márton Grétáék számára.