Férfi kézi: a Kielce új szponzorral tárgyal, de két játékos így is távozhat – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.28. 11:23
null
Egyelőre bizonytalan a Kielce jövője (Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország)
Félmillió zlotyt (átszámolva körülbelül 41 millió forintot) adományoz a kielcei önkormányzat az anyagi gondokkal küzdő férfi kézilabdacsapat, az Industria Kielce megsegítésére, viszont ez az összeg még mindig nem elég a költségvetésben tátongó lyukak betömésére – adta hírül az emkielce.pl.

 

A kielcei rádió internetes oldala szerint a támogatást a polgármesteri tartalékból fedezi a városvezetés, de ennek az összegnek a hatszorosára lenne szükség a pénzügyi gondok orvoslására. Ezzel együtt már látszik a fény az alagút végén: a 19-szeres lengyel bajnok együttes több lehetséges szponzorral is tárgyal, és sajtóhírek szerint az egyik ilyen cég júliustól névadó szponzorként szállna be a klub finanszírozásába, igaz, a felajánlott támogatás összege kevesebb, mint amennyit a novemberben visszalépő Van Pur sörfőzde fizetett be a klub kasszájába. Ennek dacára az egyesület azzal számol, hogy így a jövőben is képes lesz fenntartani a Bajnokok Ligája Final Four eléréséhez elegendő sportszakmai szintet.

Az új támogatók színre lépéséig azonban a fennálló gondokat kell orvosolni, vagy is be kell fejezni a jelenlegi évadot, amely szempontjából fontos lett volna az önkormányzat támogatása, így viszont a klub kénytelen lesz két játékos eladásával befoltozni a költségvetésen tátongó lyukakat – a lengyel sajtó szerint a kapus Andreas Wolff, valamint a beálló Arcjom Karaljok játékjogát fogja értékesíteni a klub. Hogy egészen pontosan mi várható a Bajnokok Ligája 2016-os győztese számára, azt még nem tudni, de a megnevezett forrás szerint a klub szerdán ad részletes tájékoztatást a sajtó és a szurkolók számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik