Nem indul a Bajnokok Ligájában a Mosonmagyaróvár női kézicsapata

Vágólapra másolva!
2024.05.27. 17:27
A klubigazgató szerint a Mosonmagyaróvár még nem tart a BL szintjén (Fotó: Török Attila)
A Motherson-Mosonmagyaróvári KC nem indul a női kézilabda Bajnokok Ligájában a klubigazgató szerint.

Szász-Fejér István hétfőn az M1 aktuális csatornának kiemelte: fantasztikus eredményt ért el az idén tízéves klub a bajnoki bronzéremmel, a Magyar Kupa négyes döntőjével, valamint azzal, hogy az Európa-ligában a legjobb nyolcig jutott.

„Ez a klub életében a legnagyobb siker, mindenki boldog, örül neki a város és a szurkolók is, mindenki maximálisan elégedett” – szögezte le.

Arra a kérdésre, hogy mik az együttes céljai a következő idényre, szerepelne-e a Bajnokok Ligájában, amennyiben lehetőség nyílna rá – az előző kiírásban harmadik DVSC ebben az idényben megmérette magát a legrangosabb európai kupasorozatban –, azt felelte:

„Jelenleg a klub nem tart még ott, hogy a Bajnokok Ligájában induljon, az Európa-ligát viszont mindenképp megpályázzuk. Sokkal nagyobb sportértéknek tekintjük az Európa-liga final fourba való eljutást, illetve jelenleg nekünk anyagilag is óriási megterhelés lenne a BL. De jövőre is a céljaink között szerepel, hogy a harmadik helyet elérjük” – fogalmazta meg a bajnokságra vonatkozó reményeket Szász-Fejér István.

Kitért rá, hogy a fiatalok sokat fejlődtek a klubnál, néhányan távoznak is. Példaként megemlítette a beálló Pásztor Noémit (Neptunes de Nantes) és a kapus Szemerey Zsófit (Metz HB), akik „továbblépnek nemzetközi szinten” a klubnál zajló szakmai munkának köszönhetően. Nagy játékosmozgás ezzel együtt sem lesz, három külföldi és két fiatal magyar játékos érkezik Mosonmagyaróvárra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik