Imre Bence új szerepben, jobbátlövőként is helytállt

SZ. Z.SZ. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.22. 11:04
Imre Bence élvezte az új feladatot, mert ki tudta használni a gyorsaságát (Fotó: Dömötör Csaba)
A férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjének első mérkőzésén az FTC-Green Collect hazai pályán 28–28-as döntetlent játszott az Olympiakosszal, így a továbbjutás a visszavágón dől el. Imre Bence új szerepkörben csillogtathatta meg tudását, amelyben szintén nem okozott csalódást.

„Sajnos most ennyien vagyunk, így a kényszer szülte a helyzetet, de magát a feladatot élvezem, mert ki tudom használni a gyorsaságomat – mondta Imre Bence, az FTC 21 éves jobbszélsője. – A figurákat tudom, de még nem mindig érzem, hogy miként kell támadni a falat.”

A párharc 28–28-as döntetlennel záruló első felvonását hét találattal záró játékos szerint a görögök nem sok meglepetést szereztek nekik ahhoz képest, amit a videófelvételeken láttak tőlük. Kellemetlen, rutinos csapatként írta le az Olympiakoszt, Ivan Sliskovic és Szavvasz Szavvasz az ellenfél vezérei, az utóbbi a januárban az Európa-bajnokságon bemutatkozó görög válogatottnak is az egyik legjobbja volt.

„Nyilván jobb lett volna, ha nyerünk, a meccs nagy részében mi vezettünk, jobban játszottunk, megérdemeltük volna a győzelmet. Remélem, hogy az idegenbeli visszavágón összejön a döntőbe jutás. Nem lesz egyszerű feladat, de ha Lékai Máté felépülne, sokkal könnyebb dolgunk lenne” – utalt a csapatot sújtó sérüléshullámra Imre Bence.

Lékai mellett ugyanis Prainer Viktor, Ónodi-Jánoskúti Máté és Csörgő Kristóf is a hátsó posztokról dőlt ki, Füzi Dániel hiányzása pedig beállóposzton okozott nehézséget Pásztor István vezetőedzőnek. Hozzájuk csatlakozott Balogh Zsolt, ami azt jelentheti, hogy Imrének a visszavágón is jobbátlövőként lesz több dolga, mert elfogytak a balkezes lövők.

Az Olympiakosz elleni visszavágó szombaton 15.30-kor kezdődik. A mérkőzés győztese az izlandi Valur és a romániai CS Minaur Baia Mare párharc nyertesével játszik az Európa-kupáért. A finálét május utolsó két hétvégéjén rendezik, és két meccsen dől el.

A zöld-fehérekre közben a bajnokságban is várnak még feladatok, hiszen három fordulóval a vége előtt csupán egyetlen pont a hátrányuk a Mol Tatabányával szemben. A Ferencváros a NEKA-hoz és Egerbe utazik még, majd május 15-én a Dabas ellen fejezi be a K&H Ligát. A riválisnak a már biztos kieső Fejér B.Á.L-Veszprém otthonában folytatódik a bajnokság, majd a Balatonfüredet fogadja, végül május 15-én Csurgón ér véget a küzdelem.

VÉLEMÉNY
Nagy Bence, az FTC balátlövője: Sajnos a merítési lehetőségünk most is szűkös volt, de küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk. Sok hibával játszottunk, ha ezeket a visszavágóig kijavítjuk, nagy esélyünk lehet a döntőbe jutásra. Nem sűrűn dobok kapura bal kézzel, de most sikerült így is gólt szereznem. Remélem, a visszavágón Görögországban már kettővel többen leszünk. A fáradtsággal nem foglalkozunk, mert esélyünk van az Európa-kupa megnyerésére.

EURÓPA-KUPA, FÉRFIAK, ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FTC-GREEN COLLECT–OLYMPIAKOSZ SFP (görög) 28–28 (13–11)
Budapest, Elek Gyula Aréna, 857 néző. Vezette: Sniurevicius, Grigalionis (litvánok)
FTC: GYŐRI K. – IMRE B. 7 (1), Balogh Zs. 1, BOGNÁR A. 4, Pordán 1, Nagy Bence 4, Kovacsics 4. Csere: Borbély (kapus) J. MIKITA 4, Debreczeni 2, Bujdosó 1, Fülöp P. Edző: Pásztor István
OLYMPIAKOSZ: Papantonopulosz – VIDA 3, PASSZIASZ 4, KAVCIC 7, Kandilasz 2, SZAVVASZ 8 (2), Papavaszilisz 1. Csere: Smocot (kapus), Sliskovic 2, Cirasz 1, Mihailidisz, Montoro, Cigaridasz, Cimpulasz, Szlavuljica, Karampurniotisz. Edző: Zeljko Babic
Az eredmény alakulása. 10. perc: 5–3. 13. p.: 5–5. 19. p.: 9–6. 21. p.: 9–8. 26. p.: 13–10. 34. p.: 16–13. 39. p.: 19–17. 47. p: 24–21. 53. p.: 24–25. 57. p.: 27–25
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik