„Ilyenkor kicsit úgy érzem, megfiatalodom” – Schmidt Ádám és egykori klasszisok kézilabdáztak gyerekekkel Debrecenben

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.04.13. 17:57
Ilyés Ferenc és Schmidt Ádám Debrecenben a gyerekek között (Fotó: Kovács Péter)
Sopron és Tatabánya után Debrecenben, a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna kísérőprogramjaként a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) és a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának háttérszervezete, a Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) közösen szervezett programot több mint kétszáz debreceni és környékbeli alsó tagozatos gyermeknek.

A Sportoló Nemzet Program keretében, a DESOK Csarnokban tartott eseményen bemelegítés és rövid felmérő után hatállomásos, készségfejlesztő játékokon vettek részt a gyerekek, majd szivacskézilabda-mérkőzéseket játszottak egymással. Külön motiváció volt számukra, hogy a játékokban részt vett velük Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a Sportoló Nemzet Program kezdeményezője, és olyan egykori válogatott klasszisok, mint Ilyés Ferenc, az MKSZ elnöke, Pálinger Katalin alelnök, valamint Ferling Bernadett és Kirsner Erika.

 

„Szeretnénk, ha a gyerekek már ilyen fiatal korban találkoznának a sportágakkal, és abban bízunk, hogy miután szereztek egy vizuális élményt a Főnix Arénában, másnap egy olyan gyakorlati élménnyel lesznek gazdagabbak, amely kialakíthatja bennük azt az elköteleződést, ami megmarad hosszú távon, és így az életük részévé válhat a testmozgás – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a program küldetéséről. – Annak a szolgálatnak, amit végzek, az egyik legnagyobb élménye, hogy sportági ikonokkal kerülhetek személyes kapcsolatba, ami nekem öröm, kiváltság és megtiszteltetés. Édesapaként pedig a szabadidőm száz százalékát a családommal töltöm, szeretek a gyerekek között lenni, ilyenkor kicsit úgy érzem, megfiatalodom. Érzelmileg és lelkileg feltölt, hogy ilyenkor legendákkal és mosolygós gyerekekkel is találkozom.”

Schmidt Ádám jól szórakozott a gyerekek között (Fotó: Kovács Péter)

A rendezvény végén minden gyerek díjat, ajándékcsomagot és érmet kapott, és a vasárnapi a Magyarország–Japán mérkőzés előtt annak az iskolának a diákjai vehetik majd át a Sportoló Nemzet Kupát, ahonnan a legtöbben érkeztek.

A magyar társadalom sportaktivitásának növelését megcélzó programot a sportállamtitkárság az NSÜ közreműködésével tavaly indította útjára, mottója: „Sport egy életen át!”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik