Női kézi NB I: Spanyolországból igazolt holland beállót az MKC

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.19. 14:51
Pipy Wolfs lesz hivatott pótolni a Franciaországba szerződő Pásztor Noémit Mosonmagyaróváron (Fotó: mkcse.hu)
A női kézilabda NB I-ben harmadik helyen álló Motherson Mosonmagyaróvár két éves szerződést kötött a spanyol Atticgo BM Elchétől érkező holland válogatott beállóval, Pipy Wolfsszal – közölte honlapján a Lajta-parti csapat.

A magyar bajnokságban nemzetközi kupaindulásra hajtó, az Európa-ligában negyeddöntős MKC-nál a 21 éves holland játékosnak a nyáron a francia Nantes-hoz szerződő magyar válogatott Pásztor Noémit kell pótolnia, ahol Faragó Luca poszttársa lesz.

„Azért választottam a Mosonmagyaróvárt, mert úgy érzem, ez az a csapat, ahol játékosként sokat fejlődhetek – mondta el Pipy Wolfs. – Az már korábban is biztos volt, hogy elhagyom Spanyolországot. Amikor megkeresett a Mosonmagyaróvár nagyon jó előérzetem támadt, beszéltem az edzővel is, aki elmondta, hogy szívesen dolgozna velem, így nem kellett sokáig gondolkodnom a válaszomon. Számomra nagyon fontos, hogy milyen a közeg. Elengedhetetlen, hogy jól érezzem magam egy csapatban, és úgy tudom, hogy az MKC-nál nagyon összetartó a társaság, remélem engem is befogadnak majd” – mondta az mkcse.hu-nak az új szerzemény.

„A kemény munka, a fejlődés motivál igazán, és az, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobb legyek. Kiskorom óta arról álmodozom, hogy olimpiai sportoló legyek, ez plusz motiváció számomra. Rengeteg energiát ad az is, ha hallom a szurkolókat buzdítását a pályán, úgy hallottam Mosonmagyaróváron fantasztikus a közönség. Sajnos szeméylesen még senkit nem ismerek a csapatból, de a nyelvet már most nekiálltam tanulni. Be kell valljam, nem egyszerű, de szeretném, ha legalább néhány kifejezést már tudnék, mire Mosonmagyaróvárra érkezem.”

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik