Férfi kézi: megvan a horvátok új kapitánya – két héttel az olimpiai selejtező előtt

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2024.02.29. 17:58
Megvan az új horvát kapitány (Fotó: IHF)

 

Horvátország alulteljesített a 2024-es Európa-bajnokságon, hiszen csak a 11. helyen végzett, ez pedig a nemzet legrosszabb szereplése volt 2002 óta a kontinensviadalon. A szövetség ezért úgy döntött, meneszti a 2023-ban kinevezett Goran Perkovacot, a helyét pedig Dagur Sigurdsson veszi át, aki már a negyedik horvát kapitány az elmúlt három évben. 

Az izlandi szakember korábban szövetségi kapitányként olimpiai bronzérmet és Eb-aranyat nyert Németországgal. Most az a feladata, hogy alaposan felkészítse Horvátországot a közelgő olimpiai selejtezőre – erre mindössze bő két hét áll rendelkezésére.

Kihívásra és kalandra vágytam, amit szenvedéllyel élhetek át. Várom a feladatot, izgalmas heteknek nézünk elébe. Láttam a horvátokat az Európa-bajnokságon, sok fiatal, de tapasztalt játékosuk van. Sok munka lesz a kerettel, de úgy hiszem jó munkát végzek majd” – mondta Siggurdson.

Ide kapcsolódó friss hír továbbá, hogy a szerb férfiválogatott is megkapta új szövetségi kapitányát. A szerb szövetség egy hónap várakozás után Borisz Rojevicset nevezte ki a válogatott élére. A 44 éves tréner korábban vezette az utánpótlás-válogatottat és a felnőttcsapatot is segítette a szakmai stáb egyik tagjaként, de klubedzőként begyűjtött számos trófeája is segítette a döntést. Az már biztos, hogy Szerbia nem lesz ott az olimpiai selejtezőn (így persze a párizsi tornán sem), szóval Rojevics nyugodtan készülhet a válogatott tagjaival.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik