Férfi kézi: Máthé Dominikot újra műteni kell, a Kielce ezért új jobbátlövőt akar igazolni

Vágólapra másolva!
2024.02.02. 18:58
Máthé Dominik térdésülése súlyos következményekkel járhat... (Fotó: Török Attila)
Ismét műtét vár Máthé Dominikra, a magyar kézilabda-válogatott átlövőjére, aki a férfi Európa-bajnokságon sérült meg. Klubja, a Kielce – amelyhez nyáron csatlakozik – közleményt is kiadott az ügyben.

 
A 24 éves játékos nyártól a Kielcében folytatná pályafutását, de a lengyel klub pénteken a honlapján közölte, hogy a sportoló újabb beavatkozás elé néz, miután a németországi Európa-bajnokságon megsérült a térde. 

„Mivel a játékos két éve is ilyen sérülést szenvedett, klubunk megfelelően biztosította érdekeit ebben a tekintetben. Folyamatos kapcsolatban vagyunk a menedzserével is” írja az elmúlt két idényben Bajnokok Ligája-döntős Kielce. Hozzátették: már dolgoznak a megoldáson, hogy a következő évadban pótolják a jobb oldali poszton kialakult űrt. A ködös közleményből az pontosan nem derült ki, miképp biztosította az érdekeit a Kielce, esetleg felmerül-e a szerződésbontás is... 

Novemberben derült ki, hogy Máthé távozik a Paris Saint-Germaintől, ahová 2022 nyarán igazolt. A lengyelekkel 2027-ig szóló szerződést írt alá. Máthé térdszalagszakadás miatt 2022 februárjától egy évig nem kézilabdázhatott.

Ezzel az is eldőlt, hogy a magyar válogatottnak Máthé Dominik nélkül kell kiharcolnia az olimpiai részvételt Tatabányán.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik