Férfi kézi: a Kielce újabb sztárja sérült meg súlyosan

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.27. 13:54
Szymon Sickónak súlyosan megsérült a térde, újabb meghatározó játékosát veszítette el a Kielce (Fotó: AFP)
Újabb meghatározó játékosát veszítette el a Kielce férfi kézilabdacsapata, ugyanis súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett a Gwardia Opole elleni hétfői bajnokin Szymon Sicko.

Rengeteg gond nehezíti a Bajnokok Ligája A-csoportjában negyedik helyen álló Kielce edzőjének, a korábbi magyar szövetségi kapitánynak, Talant Dujsebajevnek a mindennapjait.

A csapat két beállója, a fehérorosz Arcjom Karaljok és a francia Nicolas Tournat, illetve két balátlövője, a lengyel Tomasz Gebala és az egyiptomi Hasszan Kaddah sérüléssel bajlódik, így utóbbi kettő hiányában Szymon Sickónak kellett volna egyedül megoldani a feladatot.

Talant Dujsebajevnek viszont az idény legfontosabb időszaka előtt nagy problémája akadt, ugyanis csapata hétfői, Gwardia Opole elleni idegenbeli bajnokijának 12. percben egy vétlen szituációnál Sickónak kifordult a térde és hordágyon hagyta el a játékteret.

A klub közölte, a játékos a helyi kórházban átesett az első vizsgálatokon és megkapta a diagnózist, amely szerint a térdkalácsában sérült meg a szalag. 

A Kielce a mérkőzést könnyedén, 40–24-re megnyerte a kilencedik helyezett ellen, de az idény legfontosabb időszaka előtt érződhet számos meghatározó játékosának hiánya.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik