Női kézi: Solberg az idény végén távozik Győrből – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.12.20. 15:39
null
Silje Solberg (Fotó: Dömötör Csaba)
A női kézilabda NB I-ben érdekelt Győri Audi ETO a hivatalos honlapján közölte, hogy nem tudott megállapodni norvég válogatott kapusa, Silje Solberg szerződéshosszabbításáról, így a kiváló kézilabdázó az idény végén távozik az ETO-ból.

„Nem kizárólag a világ egyik legjobb kapusáról beszélünk, hanem egy fantasztikus emberről is. Silje teljesítményével kiérdemelte, hogy egy hosszútávú szerződéshosszabbítást ajánljuk neki. Nem titkon az volt a szándékunk, hogy a Toft, Solberg kettőssel kössünk többéves kontraktust. Idén nyáron, Silje várandóssága alatt jeleztük a prolongációs szándékunkat, azzal, hogy koncentráljon édesanyai feladataira, és majd Győrbe való visszatérése után beszélünk a részletekről. Októberben bele is vetettük magunkat a tárgyalási folyamatba, ahol kiderült, hogy családi okok miatt fontolóra vették a hazatérés lehetőségét, illetveesetlegesen csak rövidtávú szerződésben gondolkodnak klubunkkal. Ezen indokokat megértettük és el is fogadtuk, de elmondtuk, hogy a klub érdekeit mindenek előtt szem előtt tartva továbbra is hosszabb távra szeretnénk őt a csapatunkban tudni. Mivel ezt nem tudták vállalni, ezért ezúttal minden szándékunk és igyekeztünk ellenére nem került sor a szerződéskötésre. Természetesen nem haragban válunk el majd egymástól jövő nyáron” – nyilatkozta Endrődi Péter, a klub ügyvezetője.

“Nagyon nehéz döntést kellett meghoznunk, hiszen nagyon jól érzem magam Győrben. Köszönöm a bizalmat felém, a klub valóban mindenben támogatott az elmúlt évek során végig. Az életben vannak helyzetek, ahol nem csak önmagunkat, hanem a családunkat is nézni kell. Búcsúzni nem szeretnék még, hiszen a hátralevő fél évben minden fronton szeretném segíteni a csapatot” – mondta a klubhonlapnak Silje Solberg.

A norvég válogatott kapus 2020-ban szerződött Győrbe, ahol két bajnoki címet, egy Magyar Kupát, míg a Bajnokok Ligájában egy ezüst- és egy bronzérmet nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik