Női kézi: „Jobban kell vigyáznom a testemre” – Neagu a visszavonulásról

Vágólapra másolva!
2023.12.20. 17:18
null
Cristina Neagu (Fotó: Imago Images)
A lead.ro-nak adott nagyobb hangvételű interjút Cristina Neagu, a CSM Bucuresti balátlövője, aki a közelmúltban lezárult világbajnokságon búcsúzott a román válogatottól, miután keleti szomszédaink nem jutottak ki az olimpiai selejtetőre. A 35 éves kézilabdázó beszélt a válogatottól való visszavonulása okairól, valamint azt is elárulta, hogyan mondta el ezt csapattársainak.

 

„Már egy jó ideje eldöntöttem, hogy visszavonulok a válogatottól – fogalmazott Cristina Neagu. – Tavaly már elmondtam, hogy az lesz az utolsó Európa-bajnokságom, de szerintem egy adott pillanatban az ember megérzi, hogy egy fejezet most lezárul. Az köztudott, hogy a CSM-ben továbbra is játszani fogok, tehát nem fejezem be a profi pályafutásom, s ilyenkor lehetne mondani, hogy emellett megférhetne a válogatott is, de olyan helyzetben vagyok, hogy már jobban kell vigyáznom a testemre. Az én koromban, az én sérüléseim után nem egyszerű egy nagy tornán 6-9 meccset lejátszani két hét alatt, majd visszatérni a klubom edzéseire és a Bajnokok Ligájába, nem beszélve az évek alatt összegyűlt pszichés fáradtságról. Természetesen ki akartam jutni az olimpiára, szerintem egy ötkarikás szereplés lett volna a tökéletes búcsú a nemzeti csapattól.”

A 35 éves balátlövő azt is elmondta, hogyan fogadták bejelentését a válogatottbeli csapattársai.

„A hotelben tartottam egy rövid beszédet a lányoknak. Elmondtam nekik, hogy ez volt az utolsó tornám a válogatottal, valamint azt is, hogy nagyon sajnálom az olimpiai selejtezős indulás elszalasztását. Sok szerencsét kívántam nekik a jövőre nézve, majd elmondtam, hogy az elmúlt években sok szép pillanatot éltem meg a válogatottal. Arra bátorítottam őket, hogy a jövőben ők is érjenek el szép eredményeket a nemzeti csapattal és juttassák vissza Romániát a női kézilabdázás élvonalába” – mondta Neagu, majd hozzátette, hogy a 2015-ös vb-bronzra a legbüszkébb a válogatottbeli eredményei közül.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik