Kézilabda: „Nem ilyen 8. játékosra van szükség” – a Veszprém kiállt kapusa mellett

Vágólapra másolva!
2023.12.01. 16:06
null
Keményen nekiment a kapuscserét követelő szurkolóknak a Veszprém elnöke (Fotó: Szabó Miklós)
Nyílt levélben szólította meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában érdekelt Telekom Veszprém szurkolóit Dr. Csík Zoltán, a bakonyi klub elnöke, miután a Barcelona elleni mérkőzésen a tábor az első számú kapus, Rodrigo Corrales lecserélését követelte Momir Ilics vezetőedzőtől. A nyílt levél tartalmát változtatás nélkül közöljük.

Nyílt levél a szurkolóknak.

Kedves Veszprém-szurkolók, „O” szektor tagok!

A tegnapi napon egy nagyon magas színvonalú és szoros mérkőzésen vereséget szenvedtünk a világ egyik legjobb kézilabdacsapatától, a Barcelonától. Kifejezetten izgalmas és fordulatokban gazdag játékban maradtunk alul, semmiképp sem alárendelt csapat képét mutatva. Az eredmény is ezt tükrözi – egygólos vereség. Igazi derbi volt ez a javából, a kézilabda ünnepe. Köszönjük nektek a szurkolást!

A Veszprém szurkolótábora Európa-hírű és legendásan elhivatott a csapatunk mellett és érte. A kézilabdát szerető és értő közönség vagytok!

A Veszprém Aréna miattatok is annyira rettegett pokol az ide érkező csapatoknak. Azt a hangulatot, azt a nyomást, amit a szurkolásotokon keresztül a pályára közvetítetek, senki sem tudja figyelmen kívül hagyni és minden ellenfelünk elismeréssel beszél a Telekom Veszprém pályán lévő 8. játékosáról.

Ti is így érzitek, és valljuk be – ki-ki vérmérsékletének megfelelően – imádunk őrült 8. játékos lenni.

Ebben a Klubban mindenkinek a saját profizmusa alapján megvan a feladata. Tőlünk, a vezetőségtől azt várjátok, hogy a lehető legjobb játékosokat, világsztárokat hozzunk Veszprémbe és minden lehetséges trófeát megnyerjünk, nem is beszélve a hazai meccseinkről. Én, mint a Klub vezetője, azonosulva ezekkel a célokkal, mindenkitől azt várom el, sőt megkövetelem, hogy egyrészt egyénileg a teljesítménye legjavát nyújtsa, másrészt mindent tegyen meg annak érdekében, hogy MI, MINT CSAPAT elérjük a céljainkat.

Aki ezeknek nem tud megfelelni, azoktól azonnal megváltunk a múltban és így lesz ez a jövőben is.

A szabályok és követelményrendszerek az én felfogásomban a 8. játékosra is érvényesek! Nekem, nekünk nem kell olyan játékos, aki a csapategység ellen tesz vagy éppen arra hergel másokat!

A Telekom Veszprém kézilabdacsapat edzője Momir Ilics, másodedzője Gulyás Péter, kapusedzője Sterbik Árpád!

Azt a kérdést, hogy ki és mikor kerül pályára, rájuk, a szakemberekre bíztam. A döntés szakmai alapon születik meg, és nem közfelkiáltással, legfőképp nem az „O” szektor egyes tagjai részéről játékosnevek skandálásával.

Tisztában vagytok azzal, hogy a játékosok egyébként emberek, érzésekkel, érzékenységgel, lélekkel és nem robotok? Emberek, akiket meg tudtok bántani, főleg ha megalázzátok őket. Ők egy csapatként élnek, gondolkoznak és legfőképp játszanak, küzdenek a pályán. Nincsenek nevek, nincsenek sztárságok, egyvalami van, ami a legfontosabb, a CSAPAT, a TELEKOM VESZPRÉM!!!

A tegnapi napon a 8. játékos fegyelmezetlen és sportszerűtlen magatartása zavart okozott a csapat életében, és rombolta a Klub évtizedek óta fennálló hírnevét.

Nem ilyen 8. játékosra van szükség, ezzel, gondolom, sokan egyetértenek. Mindenesetre a továbbiakban ezt tolerálni nem tudom és nem fogom. A következő alkalommal hasonló viselkedés esetén az érintetteket kizárjuk az Arénából. De bízom abban, hogy az igazi szurkolók maguk közül is kizárják az ilyen módon megnyilvánulókat, ezzel megőrizve az igazi veszprémi szurkolói hírnevet. A csapatnak ugyanis nagy szüksége van a 8. játékos támogatására.

Ez a nyílt levél mindenkinek szól, de csak az vegye magára, akit illet.

Dr. Csík Zoltán

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, B-CSOPORT, 9. FORDULÓ

VESZPRÉM (magyar)–BARCA (spanyol) 30–31 (15–17)
Veszprém, 5290
néző.V:Schulze, Tönnies (németek)
VESZPRÉM:
Corrales – Gasper Marguc3 (1),REMILI6,FABREGAS5,Ligetvári, Casado 3, Elísson. Csere: Biosca, Nagy Benedek (kapusok), Sandell2,Descat2 (2),PESMALBEK2,Koszorotov4,J. Omar, MAHÉ3.Edző:Momir Ilics
BARCA:
Nielsen – ALEIX GÓMEZ8 (4) MEM 4, RICHARDSON 5, FRADE 5, N'Guessan 1, Wanne. Csere: PÉREZ DE VARGAS (kapus), Thiagus, Carlsbogard 3, Gallego, Langaro 1, Arino 3, Cikusa 1, Valera. Edző: Carlos Ortega
Az eredmény alakulása. 7. perc:
4–4.12. p.:6–8.16. p.:10–9. 28. p.:13–16.35. p.:20–20.43. p.:23–22.46. p.:24–25.50. p.:27–27.55. p.:28–29.59. p.:29-30.Kiállítások:2, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG

Momir Ilics:– Hatalmas csata volt, a hét meccse. Mindkét csapat nagyon küzdött. A Barcelona rendkívül erős, kiváló kapusokkal, tudtuk, hogy rendkívül nehéz dolgunk lesz. Kicsit idegesen kezdtünk, a második félidőben pedig a kulcshelyzetekben nem jöttek be a megoldásaink, de rendkívül büszke vagyok a játékosaimra, hiszen az utolsó utáni pillanatig küzdöttek. Mindenki a legjobbját akarja hozni ebben a csapatban, a játékosok minden meccsen mindent megtesznek a sikerért. Tíz éve vagyok Veszprémben, a mostani az egyik legjobb, ha nem a legjobb csapat. Rodrigo Corrales fantasztikus teljesítményt nyújtott a kapuban, ez nagy dolog, főleg, hogy sérülésből tért vissza. Nem volt korrekt ez a bánásmód, kérem, ezt értsék meg a szurkolók!
Carlos Ortega:
– Elképesztő hangulatot teremtett a közönség, otthon éreztem magam a bemutatásnál, nagyszerű érzés volt, köszönöm a fogadtatást. Úgy játszottunk ezúttal, ahogyan Barcelonában kellett volna. A veszprémiek támadásait nagyon nehéz megállítani, általában negyven gól fölé jutnak, nekünk most sikerült alacsonyabb találatszámon tartani őket. Futásban is fel tudtuk venni a harcot a hazaiakkal, illetve Pérez de Vargas kulcshelyzetekben védett. Rendkívül fontos két pontot szereztünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik