Kézilabda: Neagu az olimpiáig tervez a román válogatottban

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2023.12.06. 15:44
null
Cristina Neagu (Fotó: Imago Images)
Még mindig bizonytalan, hogy pályára léphet-e a női kézilabda-világbajnokságon a román válogatott legnevesebb és legtapasztaltabb játékosa, Cristina Neagu. A 35 éves balátlövő azonban elárulta, hogy válogatott karrierje a végéhez közeledik, és csak a 2024-es nyári olimpiáig játszik majd a nemzeti csapatban – ha egészséges lesz és Románia kijut a párizsi játékokra. 

A válogatottban 2008 óta szereplő Neagu a Fanatik portálnak nyilatkozta, hogy egy újabb olimpiai szereplés pályafutása megkoronázása lenne.

„Minden bizonnyal ez az utolsó világbajnokságom, és nagyszerű lenne kijutnunk az olimpiai játékokra” – mondta Neagu, aki még mindig nem végez teljes értékű edzésmunkát a DVSC elleni Bajnokok Ligája-találkozón elszenvedett térdsérülése óta.

„Napról napra jobban érzem magam, legutóbb már lementem a terembe a csapattal, volt néhány lövésem. De legalább egy teljes tréningre szükségem van, mielőtt beállnék játszani” – nyilatkozta az állapotáról a román csapatkapitány.

Ez várhatóan a szerdai edzés lesz, mert a Fanatik értesülései szerint Florentin Pera szövetségi kapitány a csütörtöki, Németország elleni mérkőzésre már benevezi veterán játékosát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik