Férfi kézi: Máthé Dominik és Szita Zoltán is Lengyelországba szerződhet – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.12.22. 08:20
null
Hamarosan bejelentheti Máthé Dominik szerződtetését a lengyel sztárcsapat, a Kielce (Fotó: Török Attila)
A lengyel TVPSport.pl értesülései szerint jövő nyáron két magyar átlövővel erősíthet a lengyel élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság két sztárcsapata, a Kielce és a Plock.

 

A Przeglad Sportowy újságírója számolt be róla szerdán elsőként, hogy a Paris Saint-Germaint 2022 óta erősítő Máthé Dominik annak ellenére is a Bajnokok Ligájában is érdekelt Kielcénél folytathatja pályafutását, hogy korábban az is szóba került, hogy a jobbátlövő szerződése lejártával hazatér Párizsból és az OTP Bank-Pick Szeged játékosa lesz- Ám a TVPSport.pl-nek a Kielce megerősítette, hogy Máthé a Talant Dujsebajev irányította csapatnál folytatja pályafutását 2024 nyarán.

A Kielcének egyébként február óta nagy szüksége van egy jobbátlövőre, az akkor csőd közeli helyzetben lévő klub ugyanis adósságai egy részét azzal rendezte, hogy eladta a Telekom Veszprémnek Nedim Remilit.

A lap úgy tudja, Máthé szerződtetését már pénteken bejelenti a Kielce.

A TVPSport arról is írt, hogy a másik lengyel élklub, a Wisla Plock is magyar átlövővel erősíthet, a csapat a Kielce elleni szerdai rangadó előtt egy szerződést aláíró kézzel jelezte, hogy hamarosan bejelentés várható. A klub természetesen nem árulta el, kiről van szó, de a hírek szerint visszatér a csapathoz a magyar válogatott balátlövő, Szita Zoltán, aki 2019 és 2022 között már játszott a Plock színeiben. A veszprémi nevelésű, Balatonfüreden is megfordult Szita 2022 nyara óta a Szeged játékosa.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik