Kézilabda: kilenc magyar góllal nyert a Zwickau – körkép

Vágólapra másolva!
2023.10.28. 23:20
null
Lakatos Rita öt gólt lőtt, míg Szabó Laura négyszer talált be a kapuba (Fotó: Marko Unger)
Lakatos Rita mind az öt, Szabó Laura mind a négy lövését gólra váltotta a BSV Sachsen Zwickau női kézilabdacsapatában, amely 34–29-re győzött a Sport-Union Neckarsulm otthonában a német bajnokság szombati játéknapján.

 

A női Bundesliga honlapja szerint Suba Sárának öt védése volt, ám az SV Union Halle-Neustadt 37–20-ra kikapott a Thüringer HC otthonában. A Zwickau négy vereség mellett másodszor nyert, a Halle-Neustadt pedig két siker és egy döntetlen mellett harmadszor veszített.

A szlovák-cseh közös bajnokság, a MOL Extraliga alapszakaszában az Ogonovszky Esztert foglalkoztató DHK Baník Most 28–27-re kikapott a Házená Kynzvart otthonában, és hat siker után másodszor veszített. A jobbátlövő hét gólt lőtt. Debre Viktor vezetőedző csapata, a Dunaszerdahely hazai pályán 34–28-ra verte a HK Slovan Duslo Salát, Bízik Réka nyolc, Juhos Kata és Eiska Desortová hét-hét alkalommal volt eredményes. A címvédő HC DAC hét győzelemmel és egy vereséggel áll a tabellán.

Az SCM Gloria Buzau 27–27-es döntetlent játszott a CS HC Zalau otthonában a román női élvonalban. A vendégeknél Pál Tamara egy gólt lőtt, Papp Nikoletta nem talált a hálóba. Együttesüknek három siker és négy vereség mellett ez volt az első döntetlenje.

Szabó Edina vezetőedző csapata, a Saint-Amand HB a második meccsét is megnyerte a női Francia Kupa csoportkörében, mivel házigazdaként 36–18-ra verte az Achenheim Truchtersheimet.

A válogatott kapus Palasics Kristófnak három védése volt a CB Ciudad de Logrono csapatában, amely a spanyol élvonalban házigazdaként 34–30-ra kikapott a REBI Balonmano Cuencától, így két siker és egy döntetlen mellett ötödször veszített.

Sipos Adriánnnak egy lövése volt, de gólt ezúttal nem szerzett az MT Melsungen színeiben, amely otthon 30–23-ra nyert a Rhein-Neckar Löwen ellen, így kilenc sikerrel és két vereséggel a német Bundesliga tabellájának második helyén áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik