Kézilabda: elmérték a pályát a svájci Európa-liga-meccs előtt

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.19. 18:07
null
A meccs előtt kellett átalakítani a pályát Svájcban (Fotó: Sport Bladet)
A férfi kézilabda Európa-ligában a Hannover a svájci HC Kriens otthonába látogatott, ahol könnyed, 33–23-as győzelmet aratott. A mérkőzés egyáltalán nem megszokott módon indult, a bemelegítés során ugyanis a vendégjátékosok észrevették, hogy valami nincs rendben a pálya méreteivel.

 

A Sport Bladet lapnak a Hannover svéd játékosa, Jonathan Edvardsson számolt be arról, hogy a bemelegítés során vették észre a szélsők, hogy valami nincs rendben a hatossal.

„A bal szélen álltam, és egyszerűen nem értettem, miért tűnik ennyire messzinek a kapu” – osztotta meg a mérkőzés előtti gondolatait a svéd.

Miután a vendégek jelezték a problémát, pár mérés után hamar kiderült, hogy a hatos vonala valamiért 6.9 méterre helyezkedik el a kaputól. Mint kiderült, a pálya több elemből állt, amiket egyszerűen rosszul szereltek össze a találkozó előtti napokban.

A német sajtóban több helyen már „90 cm-es botrány” néven hivatkoztak az esetre, a játékosok azonban nem álltak ennyire ellenségesen a hibához.

„Valaki nagyon jó lehet legózásban, hogy így is össze tudta állítani az elemeket, és nekünk fel sem tűnt” – mondta mosolyogva Edvardsson.

A meccset halasztani kellett, hogy a helyükre kerüljenek az elemek, de alig több mint negyedóra múlva elkezdődhetett.

„Szerencsére a probléma ellenére is fókuszáltak tudtunk maradni, inkább csak a vicces oldalát láttuk a helyzetnek. Az biztos, hogy ilyen nem gyakran fordul elő az emberrel” – foglalta össze a helyzetet a Hannover irányítója.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik