Férfi kézi: súlyos pénzügyi gondok a Szeged BL-ellenfelénél – a klub is reagált

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.07.11. 09:42
null
Sander Sagosen a Kieltől igazolt a nagy terveket dédelgető Kolstadhoz (Fotó: AFP)
A norvég TV2 számolt be arról, hogy pénzügyi gondokkal küzd a Kolstad, amelyet a férfi kézilabdázás új szupercsapataként emlegetnek. Mivel nem jött be annyi szponzorációs pénz, amivel előzetesen számoltak, a fizetéseket kénytelenek csökkenteni. A a klub közleményben erősítette meg a hírt, a mai napon ülnek le a játékosokkal tárgyalni.  

 

Pontosabban még az első edzés előtt arra kérték a játékosokat, illetve a szakmai stábot, hogy az első idényben 30, a másodikban 20 százalékot engedjenek a bérükből.

Mint ismert, a norvég klub rendesen beerősített, tavalyérkezett a norvég válogatottTorbjörn Bergerud,Magnus GullerudésVetle Eck Aga, s a csapat nem is talált legyőzőre a bajnokságban, illetve a Norvég Kupát is megnyerte. Ennek fényében szabadkártyát igényelt a Bajnokok Ligájára, amelyet meg is kapott, s a Szegeddel került egy csoportba. Idén nyáron pedig a világklasszis irányító-átlövő, Sander Sagosen, Magnus Röd és Göran Johannessen is csatlakozik a Kolstadhoz.

Emiatt nyilván a fizetési keret is az egekbe szökött: miközben 2021-ben még 9.4 millió koronát (310 millió forint) fizetett a klub, addig a mostani idényre az összeg már 52.8 millió koronára (1.7 milliárd forint) nőtt volna olvasható a norvég TV2 honlapján.

Időközbena klub is kiadott egy közleményt,amelyben megerősítette, valóban nehéz helyzetben vannak pénzügyileg, ezért kénytelenek csökkenteni a költségeket. Úgy fogalmaztak, hogy egyensúlyban tartsák a költségvetésüket, elsősorban a béreket kellett visszavágniuk.

A vezetőség kedden ül le tárgyalni a játékosokkal a béreik csökkentéséről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik