Férfi kézi El: a Tatabánya a legutóbb döntős Granollersszel is találkozhat a csoportkörben

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.21. 13:00
A Mol Tatabánya KC akár az előző idényben döntős Granollersszel is találkozhat a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörében.

A pénteki, bécsi sorsolás alapján az NB I-ben bronzérmes magyar csapat biztosan megmérkőzik a portugál Sporting CP és a lengyel KGHM Chrobry Glogów együttesével, a kvartett negyedik tagja pedig az öt selejtező egyikének továbbjutója, a román CSM Constanta és a spanyol Fraikin BM. Granollers párharcának győztese lesz.

A mezőnyben szerepel Bartók Donát csapata, a svájci bajnok Kadetten Schaffhausen; Lukács Péter együttese, a norvég Elverum HB; Rosta Miklós klubja, a román bajnok Dinamo Bucuresti; Palasics Kristóf csapata, a spanyol CB Ciudad de Logrono, valamint a szintén magyar válogatott Sunajko Stefan együttese, az Európa-kupa-győztes, szerb bajnok RK Vojvodina is.

A mérkőzésekre október közepétől december elejéig kerül sor, mind a nyolc csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan az elsők a negyeddöntőbe, a második és harmadik helyezettek a rájátszás első fordulójába kerülnek.

FÉRFI EURÓPA-LIGA
A CSOPORTKÖR BEOSZTÁSA
A-csoport

HBC Nantes (francia), IFK Kristianstad (svéd), Sport Lisboa e Benfica (portugál), Rhein-Neckar Löwen (német)/HC Vardar 1961 (északmacedón)

B-csoport
Górnik Zabrze (lengyel), AEK Athens (görög), HC Kriens-Luzern (svájci), Ystads IF HF (svéd)/TSV Hannover-Burgdorf (német)

C-csoport
REBI Balonmano Cuenca (spanyol), RK Gorenje Velenje (szlovén), IK Sävehof (svéd), Pfadi Winterthur (svájci)/Aguas Santas Milaneza (portugál)

D-csoport
RK Nexe (horvát), MSK Povazska Bystrica (szlovák), Skjern Handbold (dán), ABC de Braga (portugál)/RK Trimo Trebnje (szlovén)

E-csoport
Kadetten Schaffhausen (svájci), Elverum Handball (norvég), SG Flensburg-Handewitt (német), HC Lovcsen-Csetinje (montenegrói)

F-csoport
Bjerringbro-Silkeborg (dán), HC Alkaloid (északmacedón), CB Ciudad de Logrono (spanyol), RK Vojvodina (szerb)

G-csoport
Füchse Berlin (német), Dinamo Bucuresti (román), Chambéry Savoie Mont Blanc HB (francia), RK Izvidac (bosnyák)

H-csoport
Sporting CP (portugál), MOL TATABÁNYA KC, KGHM Chrobry Glogów (lengyel), Fraikin BM. Granollers (spanyol)/CSM Constanta (román)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik