Női kézi: nyolcan már biztosan érkeznek, hatan pedig távoznak a DKKA-tól

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.11. 21:33
null
Sallai Nikolett az MTK-tól Dunaújvárosba igazolt (Fotó: kohaszkezi.hu)
A női kézilabda NB I mögöttünk hagyott idényét a 10. helyen záró Dunaújvárosi Kohász KA a hivatalos honlapján tudatta, hogy nyolc játékos biztosan érkezik, de hatan távoznak a csapattól.

A klub emlékeztetett, hogy Szalai Babett, Arany Rebeka, Borgyos Panna, Nick Viktória és Matucza Gabriella is meghosszabbította a szerződését, de marad az érvényes kontraktussal rendelkező Oguntoye Viktória, Krupják-Molnár Beatrix, Horváth Petra, Lakatos Petra négyes is, valamint az akadémiáról Agócs Alexandra, Bartók Dorina és Gajdos Petra nagyobb szerepet kaphat a jövőben.

A csapathoz visszatér Kisvárdáról az irányítóBouti Fruzsina, a NEKA-tól pedig a kapusWéninger Alexa. A DKKA Érdről szerezte meg a beállóParóczy Sárát és az átlövőCsáki Zsófit, de a szintén átlövőKovács Véda, valamint a szombathelyi Horváth Anna is jön, a lengyel jobbátlövő, Malgorzata Trawczynska hiányposztra érkezik.

A klub most bejelentette legfrissebb szerzeményét, az MTK-tól igazoltSallai Nikolettet – a német SC Freiburg labdarúgócsapatában játszó Sallai Roland testvérét –, aki a magyar válogatott szélsőt, a hét év után távozó Kazai Anitát pótolja.

Kazai mellett Farkas Johanna, Farkas Kata, Gabrijela Bartulovic, Poczetnyik Luca és Saskia Weisheitel is máshol folytatja a pályafutását.

A klub ismertette, hogy Sallai Nikolett érkezésével majdnem teljessé vált a kerete a 2023–2024-es idényre, ám még egy érkező bejelentése várható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik