Kézilabda: 300 millió forintból újul meg a dunaújvárosi sportcsarnok

Vágólapra másolva!
2023.06.13. 22:10
null
Lehet, hogy az új idény első meccsein nem játszhat még otthon a DKKA (Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap)
A Magyar Kézilabda-szövetség döntése értelmében a női NB I-ben szereplő Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia otthonául szolgáló dunaújvárosi sportcsarnok tovább már nem halasztható fejlesztésére 300 millió forint támogatást kap. Ebből összegből teljeskörűen felújítják a tetőszerkezetet és kicserélik a nyílászárókat – számolt be róla a duol.hu.

 

A klub a szövetség csarnokfelújítási programján pályázott sikeresen és a maximális támogatási összeget, vagyis 300 millió forintot nyert. A dunaújvárosi hírportál beszámolója szerint életbevágóan fontos volt a támogatás elnyerése, mert a csarnok a következő idényre már nem kapott volna engedélyt, mert a tető állandóan beázik, és már a parkettet rongálja a víz.

Horváth Tibor, a klub ügyvezetője elmondta: júliusban írhatják alá a megállapodást, októberre pedig befejeződhetnek a munkák. A kézilabdázók munkáját a tetőfelújítás nem érinti, igaz, a parkettet érintő munkálatok heteire ki kell vonulni a csarnokból, s elképzelhető, hogy a következő idény elején néhány találkozót máshol játszanak, vagy akár felcserélik a pályaválasztói jogot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik