Női kézi BL: Ambros Martín plátói szerelmet ápol a négyes döntővel

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.31. 13:29
null
Ambros Martín nyolcadik Bajnokok Ligája négyes döntőjére készül (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)
Mint ismert, a június 3-án és 4-én a budapesti MVM Dome-ban rendezendő női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőn irányítja utoljára a Győri Audi ETO KC-t az idény végeztével távozó spanyol vezetőedző, Ambros Martín, aki hazája női válogatottjának irányítását veszi át.

 

Ötször nyerte el a női kézilabda Bajnokok Ligája legjobb edzőjének járó elismerést a Győri Audi ETO KC spanyol edzője, Ambros Martín, aki a június 3-án és 4-én a budapesti MVM Dome-ban már nyolcadik négyes döntőjét teljesíti, s szeretne ötödik trófeájával búcsúzni a kisalföldiektől.

A Rába-partiak történetük során négyszer (2013-ban, 2014-ben, 2017-ben és 2018-ban) is megnyerték a sorozatot, de kétszer – a 2015–2016-os idényben a román CSM Bucuresti, tavaly pedig a mostani elődöntős ellenfél, a norvég Vipers Kristiansand ellen – elbukták a döntőt.

„Számomra a négyes döntővel való kapcsolat szerelem. Természetesen plátói szerelem, de pontosan ez hozza meg azt az érzelemkitörést, ami egy ilyen eseményhez kell, akár nyersz, akár veszítesz. Két napon belül két meccsed van, hogy megszerezd a trófeát, csak meg kell lovagolni a hullámot és látni, hogy az hová vezet” – fogalmazott Ambros Martín az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) honlapjának.

„Most a vihar előtti nyugalomra várunk. Már nagyon várom a mérkőzéseket. Meglátjuk, hogyan mennek a dolgok. Vannak érzéseim, de nyugodt vagyok. Hosszú idényt tudhatunk magunk mögött és most készen állunk rá, hogy játszunk” – jegyezte meg a spanyol szakember, aki a Győrrel hatszor, az orosz Rosztov-Donnal egyszer jutott be a budapesti négyes döntőbe.

„Természetesen rengeteg szép emlékem van, de jelenleg arra koncentrálunk, hogy most mit tegyünk, mert csak azzal tudjuk befolyásolni a jövőt. A legtöbb játékosunk már járt négyes döntőben, tudják, miről szól és nekik is megvannak az emlékeik, szóval ilyen szempontból könnyebb dolgunk van” – fűzte hozzá Ambros Martín, aki a két elbukott fináléról is szót ejtett.

„A Vipers ellen azért veszítettünk, mert mi jól játszottunk, ők viszont tökéletes játékot mutattak, hibák nélkül, szóval ez megérdemelt győzelem volt számukra, de a CSM Bucuresti-től elszenvedett vereség nagyon fájt, mert a hétméteresekkel való vesztés szívszorító” – emlékezett vissza a spanyol szakember, aki nehezen emésztette meg a 2015–2016-os ezüstérmet, de tanult belőle, emellett úgy véli, csapatának megvan a tapasztalata ahhoz, hogy a Győr két nyert trófeával zárja az idényt.

A Győr most távol áll attól, hogy megdöntse 55 mérkőzéses veretlenségi sorozatát, de ebben az évadban csupán három mérkőzést veszített a BL-ben.

„A sorozat színvonala nőtt, egyetlen veretlen csapat sincs, mindegyik legalább kétszer kikapott, ezért élesnek kell lennünk és meg kell értenünk, hogy egy négyes döntőn bármi megtörténhet” – húzta alá a spanyol szakember, aki jövőjével kapcsolatban elmondta, hogy mindig is szeretett volna egy válogatottat vezetni az olimpián, de a román és az orosz válogatottal sem tudta ezt megtenni, s úgy véli, pályafutása legnagyobb hibája volt a román kispad elhagyása.

„De most a spanyol válogatott kapitánya leszek, és ez lesz az első alkalom, hogy a nemzeti csapatomat irányítom, úgy gondolom, érdekes élmény lesz, és elképesztő lenne, ha kijutnánk a 2024-es párizsi olimpiára” – zárta szavait Ambros Martín.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ (Budapest, MVM Dome)
ELŐDÖNTŐ (JÚNIUS 3.)
15.15:
Győri Audi ETO–Vipers Kristiansand (norvég)
18.00: FTC-Rail Cargo Hungaria–Team Esbjerg (dán)
HELYOSZTÓK (JÚNIUS 4.)
15.15:
bronzmérkőzés
18.00: döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik