Férfi kézi BL: szoros meccsen jutott a négyes döntőbe a Magdeburg

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.17. 20:31
null
A Magdeburgnak szüksége volt Mike Jensen (balra) védéseire a hajrában (Fotó: Getty Images)
A Magdeburg hazai pályán 30–28-ra legyőzte a Wisla Plockot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében és bejutott a sorozat négyes döntőjébe.

 

Az első meccset még sikerült döntetlenre mentenie a Wisla Plocknak, a visszavágón azonban a Magdeburg akarata érvényesült a hajrában.

A hazaiak ragadták magukhoz az előnyt a találkozó elején, de az első félidőben kétgólos vezetést nem tudtak kiharcolni, a lengyelek minden alkalommal egyenlítettek. A második játékrész közepén bírt először meglépni a német csapat, ám a vendégek ismét egyenlítettek. Hét perccel a vége előtt feljebb kapcsolt a Magdeburg, sorozatban háromszor is betalált és ezt az előnyt már nem adta le, 30–28-ra legyőzte a Wisla Plockot és története során először lehet ott a Bajnokok Ligája négyes döntőjében.

A korábbi formátumban viszont a BL-t és elődjét 1978 és 2002 között háromszor, az Európa-ligát és elődjét pedig négyszer nyerte meg a patinás német csapat, ráadásul utóbbi sorozatot a legutóbbi alkalommal, 2021-ben már final four keretében.

A lengyeleknél Fazekas Gergő is ott volt a meccskeretben, az irányító nem szerzett gólt.

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Magdeburg (német)–Wisla Plock (lengyel) 30–28
(13–13)
A párharc első mérkőzésén: 22–22
Továbbjutott: a Magdeburg,52–50-es összesítéssel

KÉSŐBB
20.30:
PSG (francia)–THW Kiel (német) (Tv:Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik