Női kézi NB I: svéd jobbátlövőt igazolt a DVSC Norvégiából

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.03.05. 17:19
A 26 éves Elinore Johansson személyében a svéd válogatottban is bemutatkozó jobbátlövőt igazolt a DVSC – tudtuk meg a debreceni női kézilabdaklub vasárnapi közleményéből. A Bajnokok Ligájában szereplő norvég Storhamar játékosa a következő idénytől játszik a hajdúságiaknál.

A 180 centiméter magas balkezes átlövő a svéd Lugi HF színeiben már 17 évesen bemutatkozott az európai kupaporondon, majd U17-es Eb arany- és U19-es Eb-bronzérmesként, 23 évesen igazolt a norvég Larvikba.

2021-ben Norvégián belül került új csapathoz, a Bajnokok Ligájában szereplő Storhamarhoz szerződött; a mostani idényben a BL-ben 15, a norvég bajnokságban 29 gólt szerzett.

„Nagyon várom, hogy a következő szezonban a debreceni csapat tagja lehessek – idézi a dvsc.hu a két-két svéd és norvég bajnoki ezüstérmet őrző, a svéd válogatottban 2018-ban bemutatkozó Elinore Johanssont. – A klubnak nagy céljai vannak, és remélem, hozzá tudok járulni a valóra váltásukhoz. Erős bajnokságban játszhatok nyártól, amelynek csapatai rendre ott vannak az európai kupákban. Láttam a DVSC-t, jól játszott, tetszett a stílusa, a csarnok hangulata pedig egészen különleges.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik