Férfi kézi: „Hit és akarat nélkül játszottatok” – nyílt levelet írtak a szegedi szurkolók csapatuknak

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.24. 09:45
null
A szegedi szurkolók nyílt levelet írtak csapatuknak (Fotó: Földi Imre)
Nyílt levélben fejtették ki nemtetszésüket a Telekom Veszprémtől a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén elszenvedett 36–23-as hazai vereség után az OTP Bank-Pick Szeged szurkolói, akik szerint csapatuk játékosai hit és akarat nélkül játszottak.

Mint ismert, a szegediek első góljára több mint tíz percet kellett várni, de a Veszprém már a szünet előtt, a 25. percben tíz góllal vezetett, és simán, 36–23-ra nyert, így már az első mérkőzésen eldöntötte a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharcot.

A házigazda Szeged szurkolói pedig érthető módon nehezen emésztették meg, hogy csapatuknak esélye sem volt az ősi rivális ellen, s nemtetszésüknek nyílt levél formájában adtak hangot.

A Csak Előre a Szegedi Kézilabdáért Egyesület nyílt levelét változtatás nélkül közöljük:

„Nyílt levél az OTP Bank-PICK Szeged csapatához

Van egy mondás a sportban. Ki lehet kapni, de így soha!

HIT és AKARAT nélkül játszottatok tegnap a derbin. Lélektelenül, beletörődve és feladva. Aki így játszik, az nem méltó rá, hogy a szegedi mezt viselje. Ezért kértük a meccs végén, hogy vegyétek azt le. Aki ezt a mezt viseli, annak kötelessége mindent megtenni a pályán és azon kívül is, hogy győzelemre vezesse a csapatot. Ha a szurkolók látják ezt, akkor elégedettek és büszkék lesznek rátok az eredménytől függetlenül. De így sajnos nem.

Tegnap szégyent hoztatok a Szegedre és cserben hagytátok a szurkolókat. Mind a majdnem 8000 embert, aki ott volt és még sok ezret, aki a tévében követte a meccset. Cserben hagytatok minket, pedig megkaptátok a támogatásunkat. Megint. Még 10 gólos hátrányban is. Megint.

Mindegy, hogy az idény végén elmentek vagy maradtok, de azt szeretnétek, hogy így vonuljatok be a szegedi kézilabda történelmébe?

Ha nem, akkor SOHA TÖBBÉ ne menjetek ki a pályára ilyen hozzáállással, mint tegnap.

Szántsátok fel a pályát! Küzdjetek, mint az oroszlánok! Kússzatok-másszatok minden egyes labdáért! Ha így lesz, akkor büszkék leszünk rátok!

A szezonnak még nincs vége, van lehetőségetek megmutatni az igazi arcotokat és tudásotokat! De ha úgy játszotok, mint tegnap, akkor az utolsó meccseket már üres lelátók előtt fogjátok játszani.” – zárul a szegediek közleménye.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
OTP BANK-PICK SZEGED–TELEKOM VESZPRÉM 23–36 (7
–20)
Szeged, 7637 néző. V: Eliasson, Palsson (izlandiak)
SZEGED:
Alilovic – Sostaric, Stepancic, Mackovsek 3, Bánhidi, Szita, Bombac. Csere: Mikler (kapus), Frimmel 3 (2), Bodó, B. Radivojevics 6 (5), Garciandía 2, Gaber, Rosta M. 2, MARTINS 5, Tönnesen 2. Edző: Juan Carlos Pastor
VESZPRÉM: CORRALES – GASPER MARGUC 11 (4), REMILI 4, El-Dera 1, Pesmalbek 2, LAUGE 4, Strlek 1. Csere: Cupara (kapus), LIGETVÁRI 4, Ilic Z. 3, A. Nilsson 1, Sipos A., Vajlupau, Elísson 3 (1), Mahé 2, Lukács P. Edző: Momir Ilics
Az eredmény alakulása. 7. perc: 0–2. 12. p.: 0–4. 15. p.: 2–8. 18. p.: 2–10. 21. p.: 4–11. 28. p.: 6–18. 36. p.: 10–21. 40. p.: 11–23. 46. p.: 14–28. 49. p.: 15–30. 53. p.: 18–33. 57. p.: 21–35
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek:
10/7, ill. 6/5
MESTERMÉRLEG
Juan Carlos Pastor: – Ezen az estén semmi sem működött. A védekezésünk csapnivaló volt, támadásban pedig nem tudtuk megjátszani a beállóinkat. Szünet után szerettünk volna közelebb kerülni a Veszprémhez, ám nem találtunk fogást rajta.
Momir Ilics:
– Ez volt a legjobb mérkőzés ennél a klubnál, amit játékosként és edzőként megéltem. Csapatunk védekezésben és támadásban egyaránt extrát nyújtott. A nagy előny nem téveszt meg bennünket, kemény visszavágóra számítunk, ennek szellemében készülünk az elkövetkező napokban.

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

VISSZAVÁGÓ
Március 30., csütörtök
18.45:
Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik