Női kézi Eb 2024: mégis Magyarországon rendezhetik az egyik csoport küzdelmeit?

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.09. 20:03
null
Egy csoportkör küzdelmeit mégis Magyarországon rendezhetik a jövő évi női kézilabda Eb-n (Fotó: Szabó Miklós)
A miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a január eleji kormányinfón számolt be róla, hogy Magyarország visszaléphet a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság társrendezésétől, s Svájc és Ausztria adna otthont a jövő évi kontinensviadalnak. Ezt követően Románia is bejelentkezett társházigazdának, de a február 9-i kormányinfón Gulyás már arról beszélt, lehetséges, hogy az egyik csoport küzdelmeit mégis hazánkban rendezik.

A miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón ismertette, Magyarország vagy teljesen visszalép, vagy egy csoport mérkőzéseit rendezi meg egy városban a jövő évi eseményen, de ezekről még folynak a tárgyalások.

Gulyás Gergely (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
Gulyás Gergely (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Gulyás Gergely kiemelte, végleges döntés még nem született, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) pedig tárgyal a szervezőkkel.

„Ajánlottak egy olyan lehetőséget, ami egyetlen csoport egy városban történő megrendezését jelentené, és miután a lemondásnak is lennének anyagi következményei, ha ezek a költségek nem magasabbak, mint a lemondás költségei, akkor egy városban egy csoport mérkőzéseit meg lehetne rendezni. Még nincs végleges eredménye ezeknek a tárgyalásoknak, de ez a két lehetőség van” – mondta Gulyás Gergely.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik