Női kézilabda: a Győri ETO átlövője énekelve tanulja a magyar szavakat – videó

Vágólapra másolva!
2022.11.01. 11:37
null
A társai úgy tartják, Veronica Kristiansen a konditeremben utolérhetetlen
Ötödik idényét tölti a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatában Veronica Kristiansen. A norvég válogatottal olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok átlövőt elkísértük egy konditermi edzésére, ahol megmutatta kedvenc gyakorlatait, és saját vállalkozásáról is beszélt. A magyar nyelvtanulásban pluszmotivációt jelent számára párja, az ETO fizioterapeutájaként dolgozó Devecseri Ádám, akivel azt is elárulták nekünk, mit szeretnek a másikban. És persze Shelbyről, az ausztrál juhászkutyáról se feledkezzünk meg, főleg mivel néhány trükköt is megcsinált kameránk előtt.

Először egy győri konditerembe látogattunk el Veronica Kristiansennel, ahol bepillantást nyerhettünk, milyen erősítő gyakorlatokkal tartja formában magát. Egyik csapattársa a legutóbbi Bajnokok Ligája-négyes döntőt felvezető nyitó show alkalmával csak „edzésőrültként” jellemezte. Mi tagadás, a Vikki becenévre hallgató játékos rendszeresen végez plusz tréningeket, mint mondja, az erőnléti felkészülés már kiskoruk óta a norvég játékosok vérében van. 2019-ben azonban csaknem hét hónapot kellett kihagynia, azóta jobban figyel arra, hogy ne vigye túlzásba a kondizást, és elég időt hagyjon a pihenésre.

Kristiansen társtulajdonosa a Handballfysio nevű oldalnak, amely online edzésekkel segíti a kézilabdázókat. „A legfőbb célunk a fiatal tehetségek támogatása abban, hogy jobbá váljanak, és figyeljenek a fontos részletekre az edzések, erősítő gyakorlatok során. Olyan feladatokat szeretnénk bemutatni, amelyeket a pályán is hasznosítani lehet” – fogalmazott a 32 éves norvég játékos, aki videónkban kedvenc gyakorlatait is megmutatta.


Az edzőterem után csatlakozott hozzánk Kristiansen párja, a Győri ETO-nál fizioterapeutaként dolgozó Devecseri Ádám, valamint Shelby, az ausztrál juhászkutya, aki a Peaky Blinders (magyarul Birmingham bandája) című sorozat egyik főszereplője után kapta a nevét. A négylábú kedvenc igen tanulékony, több trükkjét is megnézhettük a beszélgetés közben.

„Sokat megértek már magyarul, de kicsit félénk vagyok beszélni, és nehézséget jelent a mondatok összerakása” – tért rá a magyar nyelvre Kristiansen, aki csapattársával, Anne Mette Hansennel azt a módszert követi az utóbbi időben, hogy énekelve tanulja a nehezebb magyar szavakat, elmondása szerint így könnyebben rögzül a kiejtésük. Videónkban arról is beszél párjával, mit szeretnek a másikban.

Szívesen járnak közösen túrázni, a nyáron tizenhat napon keresztül Norvégiában barangoltak, aminek során többek között ellátogattak a Kjeragbolten nevű sziklához is. Kristiansen azt vallja, kézilabdázóként számára Győr Európa közepe, de nem csak a pályán érzi jól magát hazánkban, így könnyen el tudja képzelni, hogy a karrierje befejezését követően is marad Magyarországon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik