Női kézi: A vereségekből sokkal többet lehet tanulni – Ambros Martín

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.31. 20:04
null
Ambros Martín (Fotó: Török Attila)
Ambros Martín, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának vezetőedzője volt a Sport Tv Harmadik félidő című műsorának vendége. Elmondta, sokkal jobban megmaradtak benne az elveszített döntők, mint a győztes finálék.

 

„Az idény kezdetéhez, illetve január és február egy részéhez képest az a különbség, hogy mindig szombat-szerda felosztásban játszottunk, és nem is pihentünk gyakorlatilag, csak játszottunk, és felkészültünk a soron következő mérkőzésre. Mielőtt a BL alapszakasza véget ért, azóta csak hétvégente játszottunk, és ez nem jött jól nekünk, valamelyest kiestünk a versenyritmusból. Most pedig jó néhány rendkívül fontos kulcsmérkőzés volt a bajnokságban és a kupában, és megfigyelhettük, észrevehettük, hogy nagyon sok kiélezett mérkőzést játszottunk a Ferencvárossal, amit végső soron nem tudtunk jól lehozni. Úgy gondolom, hogy az elkövetkezendő hétvége tekintetében lehet, hogy ez előnyünkre válhat” – árulta el Ambros Martín.

A hétvégi BL final four kapcsán hozzátette, a három rivális (Esbjerg, Vipers Kristiansand, Metz) az utóbbi időszakban hasonlóan éles mérkőzéseket játszott.

„Nekünk arra kell összpontosítanunk, hogy jó munkát végezzünk, legyen egy jó szombatunk, hozzunk le egy jó vasárnapunk, és legyünk képesek arra, hogy fejlődjünk annak érdekében, hogy minél jobban sikerüljön ez a hétvége.”

Elmondta, leginkább az elvesztett döntők maradnak meg benne – a vereség talán egy ok, ami segített abban, hogy fejlődjön.

„A vereségekből sokkal többet lehet tanulni, és azáltal, hogy nem érezzük magunkat tökéletesnek, és hogy azt érezzük, az ellenfél lehet még erősebb, azáltal még keményebben tudunk nekiállni a munkának, sokkal jobban tudunk felkészülni.”

A teljes beszélgetés ITT!

HÁFRA NOÉMI: A KIÉGÉS HATÁRÁN VOLTAM

A műsorban megszólalt a győriek magyar válogatott átlövője, Háfra Noémi is.

A 23 éves kézilabdázó korábban pánikbetegséggel küzdött. Elmondta a meditáció már része a napjainak.

Mentálisan tényleg nagyon lent voltam, elfáradtam. Nehéz kimondani, de tényleg a kiégés határán voltam. Nagyon sok segítséget kaptam szakemberektől, akik pár nap alatt többéves kiégésből is kihoznak embereket. Pár nap alatt ki tudtam ebből jönni, ami tényleg az önfejlődésben volt a legfontosabb, és most már ezt én is tudom kezelni.”

NÉGYES DÖNTŐ (BUDAPEST, MVM DOME)
ELŐDÖNTŐ (június 4.)
15.15: Győri Audi ETO–Team Esbjerg (dán)
18.00: Metz (francia)–Vipers Kristiansand (norvég)
A 3. HELYÉRT (június 5.)
Kezdés: 15.15
DÖNTŐ (június 5.)
Kezdés: 18.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik